Näköjään aina välillä menee blogin kuvat hetkeksi pois näkyvistä, vaikka pitäisi olla tuolla photobucketin puolella ihan reilusti tilaa. En jaksa nyt pelata sen asian kanssa, kun kuvat näköjään tulevat takaisin näkyviin tietyllä päivämäärällä. Vaikka ihan vähän ärsyttää.

Kiva viikko on takana. Tiistaina lapset haettiin hoitoon. Olin suunnitellut tekeväni joululahjoja, mutta aika meni lähinnä lukemiseen, synttärilahjan neulomiseen, joululahjasuunnitteluun, patterien kohinan ja kellojen tikityksen kuuntelemiseen. Oli kyllä aika erilainen päivä. Hiljainen. Ja ihan parasta oli se, kun sai juoda kahvit ilman yhtään keskeytystä. Seuraavalla kerralla sitten niitä joululahjoja. Kyllä kai seuraava kerta on?

Viikolla oli myös kaksi käsityöiltaa: tonttukurssi ja koko syksyn jatkunut käsityökurssi, missä tällä kertaa tehtiin mosaiikkia. Innostuin siitäkin. Kivaa kahviseuraa meillä kävi myös yhtenä päivänä.

Lokakuussa valmistui pipot koko perheelle. On kai jo korkea aika esitellä ne täällä. Kuvatkin on otettu jo hyvän aikaa sitten. Silloin kun ei vielä ollut lunta.

Tyyne Hattunen

Lanka: Puro Usva. 100% villa. Kulutus 20 g.

Puikot no 6.

Ohje: Jonkinlainen määrä silmukoita ja siitä sitten suoraa neulontaa ja lopuksi  kolmen puikon päättely.

Koristeeksi tein etupuolelle jostain vanhasta huovutuksesta leikatun sydämen kera paljetein. Koriste on ihan kiva, mutta hattu tyhmä. Onneksi Tyyneä on lahjottu hyvillä hatuilla, joten tuota ei tarvitse pelkästään käyttää.

Toivo Hattunen

Lanka: Novita Tempo. Kulutus 70 g.

Puikot no 6.

Ohje: Novita Syksy 2010 no 67.

Tempo ei etukäteen ollut ihan lankasuosikkilistan kärjessä, koska suosituspuikkokoko on 8. Ja se on aivan liian paljon minulle. Mutta sehän on vain suositus ja aika kauan kesti ymmärtää, että voi neuloa pienemmilläkin puikoilla. Eikä tullut edes mitään peltiä, vaan ihan hyvä hattu. Ohjetta olen hiukan muokannut. Hatun edessä on koriste, mutta ei näy tässä kuvassa.

Minna Hattunen

Lanka: Hamelton Tweed 1. 90% villa, 10% viskoosi. Kulutus 100 g.

Puikot no 4.

Ohje: Lankakauppa Heini.

Lanka oli ihan mun juttu. Alkaa vaan noita tweed-neuloksia olla jo sen verran useita, että jos kaikki laittaa päälle yhtäaikaa näyttää, noh, naurettavalta. Ohje oli helppo ja kiva ja nopea. Hatusta tuli hyvä ja lämmin.

Täydellisen hatun metsästys on kestänyt aika kauan. Tämä on melkein sellainen. Oikeastaan niin hyvä, että enää en etsi sitä täydellistä. Hattulaatikossa on nyt sen verran iso määrä hyviä ja melkein täydellisiä hattuja, että kyllä sieltä nyt pitäisi löytyä hyvä hattu jokaiseen tilanteeseen.

Mies Hattunen

Lanka: Nalle Aloe Vera kaksinkertaisena. Kulutus 80g.

Puikot no 6.

Ohje: Novita Talvi 2010 no 93.

Ohjetta oli muokattava reilusti silmukkamäärien ja senttimetrien osalta. Jos olisin tehnyt kuten ohjeessa, hattu olisi kenties mahtunut peittämään meidän savupiipun. Nyt siitä tuli sopiva. Tykkään kovasti tuosta etupalmikosta.

Hatulle kävi kyllä jo vähän köpelösti pesussa. Siihen oli tarttunut rukkasen tarranauha ja kyllähän se tarran kohdalta vanuttui kun repäsin rukkasen irti. Sukkelat sakset sitten leikkasivat vanuttuneen kohdan eikä se niin kovasti siitä erotu. Sitä en kyllä uskaltanut katsoa, että leikkasinko simukoihin asti.

Tällainen on Hattusten perhe. Ensi syksynä neulon Hattusille vähän värikkäämmät hatut. Jos vaikka keltaiset. Muistuttakaa sitten.