Eilen kokonainen bussilastillinen innokkaita käsityön ystäviä suunnisti kohti Tamperetta ja Suomen Kädentaidot -messuja. Matkassa oli paljon kivaa: sai neuloa bussissa, oli hyvää seuraa, kivat messut ja kivoja ostoksia, eikä matkapäivä venynyt vaan kotona olin jo hyvissä ajoin. Ennakkoon lapsille ostetut tuliaiset taitavat päätyä joulupukin säkkiin. Sillä uusi konelehti vei kaiken huomion eikä muita tuliaisia enää pyydelty. Ja Tyynelle riitti syliin pääseminen.

Messut oli kivat, vaikka ehkä vähän turhan isot. Rahaa olisi pitänyt olla enemmän. Moni asia jäi ostamatta köyhyydestä johtuen. Ja jo vähäisiin ostoihin kului rutkasti käteistä ja pankkikorttiakin jouduin käyttämään. Eräästäkin ostosta olin niin innoissani, että meinasi tulla ihan väärät tunnusluvut pankkikorttihöylään.

Olen parhaillaan kahdella eri käsityökurssilla, joilla käytetään runsaasti kierrätysmateriaaleja, joten jonkinlainen turhan ostamisen jarru oli myös päällä. Vaikka myönnetään, että jarrut eivät kovin tehokkaat olleet. Kaikki ostoista olivat enemmän tai vähemmän turhia, yhtä tuliaista lukuun ottamatta.

Langat taas punasävyisiä. Ensi kerralla ostan eri väriä. Freedom Spirit (edellisetkin vielä neulomatta, mutta kun oli niin halpaa) ja Jawoll Magic Priiman osastolta. Rowan Felted Tweed Titityyltä. Pieni nyytti kimallevillaa Tetri Design.

Ihania pieniä käsitöitä. Tämä nyt on turhaa jos mikä. En muista valitettavasti myyjän nimeä.

Kankaiden ja nappien myyjien nimet ovat myös hukassa. Messuilla oli niin paljon noita tilkkupalojen myyjiä ja nämä ovat kaikki eri paikoista. Iloinen löytö oli nuo autokeramiikkanapit - kerrankin jotain sopivaa pojalle.

Kiitos kivasta matka- ja messuseurasta, kiitos bussimatkan järjestäjälle, kiitos kyydistä kotiovelle, kiitos Leukun ohjekirjan lainasta sekä Suomalainen maaseutu -lehdestä.