Tyynen nimipäivää biletettiin tänään. Yksi vieras kävi viikolla, tänään juhlittiin omalla porukalla. Juhliin kuului kakku, onnittelulaulut ja pieni lahja. Mekko päälle ja valokuvaus. No. Mekko sillä on päällä muutenkin usein ja valokuvia napsitaan aina kun kamera sattuu käteen. Eli ei kovin poikkeava päivä. Tyynenpäivä.

nimpparityyne.jpg picture by pupupossu

nimpparityynenjalat.jpg

Päivän ohjelmaan kuului myös valokuvien napsiminen valmistuneesta neuleesta. Ei ole miehellä helppoa kun pitää kuvata niin, että minä näytän hoikalta ja kauniilta ja neule onnistuneelta ja neuleen käsiala hyvältä ja väri oikealta. Kovin hoikalta en näytä, eikä neuleen käsialakaan hyvältä, mutta koska en koskaan käytä minkäänlaisia kuvankäsittelyjä, täytyy nyt tyytyä näihin. Kyllä nämä ovat ihan hyviä kuvia, mutta täytyisi varmaan joskus muistaa kammata tuo tukka.

helmi4.jpg

Helmi

Lanka: Allhemp6, 100% hamppua. Kulutus 450 g.

Puikot no 4.

Ohje: Helmi.

Tämä ohje oli ihan nappi. Kolmesta syystä. Se on hamppulangalle, se on kivan näköinen ja sillä on kiva nimi.

Pieniä hamppukokeiluja olen jo aiemmassa elämässä tehnyt, mutta nyt tällainen vähän isompi. Hamppu ei ole mitään mukavaa neulottavaa, mutta odotus kivasta lopputuloksesta piti puikot liikkeessä. Ohjeen mukaisia helmalehtiä en tehnyt - ei vaan tuntunut omilta. Samoin silmukoiden lisäykset tein ohjeesta poiketen ja mittakin taitaa olla hiukan eri. Mutta hyvä tuli. Tykkään ja paljon.

helmi1.jpg

helmiorvokki.jpg

Ennen käyttöä pesin tämän, että vähän pehmenisi ja neulosjälki hiukan tasoittuisi. Meillä oli muutaman päivän ajan pyykinpesukielto, kun halusin tämän valmistuttuaan heti pyykkiin ja päälle. Siis jos pyykit olisi pesty just edellisenä päivänä, niin sitten olisi täytynyt odottaa viikko, ennen kuin tummaa pyykkiä tulee koneellinen. Ja se olisi ollut pitkä viikko. 

helmi2.jpg

helmi3.jpg 

Ja neuleen kiva nimi. Jotkut sukulaiset ovat kutsuneet minua nimellä Helmi, koska olen syntynyt Helmin päivänä. Siksi tällä oli kiva nimi. Kyllä minua kutsutaan myös nimellä Minna. Äiti sanoi myös välillä Katriksi ja Elinaksi. Ja yksi täti Helmi-Orvokiksi. Että nimipäiviä on riittänyt.