Eilen sain vihdoinkin Toivon ensimmäisen vuoden valokuvakansion valmiiksi. Eli kuvat liimattua, pikkuisen tekstiä ja koristeita. Tai puuttuu sieltä vielä lokakuiset kuvat, mutta se on enää pikkuinen ripaus tähän koko hommaan. Toinen kansio on vielä tekemättä, mutta sinne noita kuvia tulee tosi paljon vähemmän, joten siitä ei ole mitään paniikkia. Kansion koristelun ohella innostuin myös järjestämään paperiaskartelutarvikkeet. Ne olivatkin aivan kamalassa sekamelskassa. Ei ole enää. 

melkeinvalmis.jpg picture by pupupossu

Valokuvien järjestämiseen olisi nyt muutenkin kova into päällä. Irrallisina painoksina laatikossa lojuu neljän viimeisen matkan kuvat ja hääkuvat. Sitä ennen otetut otokset taitavat olla ojennuksessa. Minä olen päättänyt, että kun minä joskus jään eläkkeelle niin kaikki valokuvat on siihen mennessä kansioissa, ettei tarvitse sitten eläkepäivinä leikkailla ja liimailla. Valokuvien järjestäminen taitaa olla se klassinen työ, mikä yleensä luvataan tehdä sitten kun päästään eläkkeelle. Ja taitaa kuitenkin jäädä monelta tekemättä.

Eilen illalla askartelin myös vauvaonnittelukortin, josta tuli aika kamala. Ehkä ei kannattaisi väsyneenä tehdä, ei oikein ollut ideoita eikä kunnolla jaksanut perehtyä siistiin jälkeenkään. Kunnollisten korttien tekemistä varten pitäisi kai hankkia jotain hyviä kyniäkin. Vanhoilla kuivuneilla tusseilla ei viitsinyt edes yrittää piirtää tai kirjoittaa mitään.

babygirl.jpg picture by pupupossu

Meille ostettiin viime lauantaina rikkaimuri. Tai onko sen oikea nimi nyt pikaimuri. Toivo on ihan hulluna ison imurin perään, eikä tämä pieni kovin kovasti häviä kiinnostavuudessa sille isolle. Meidän suvussa on sellainen geeni, että kaikki pienet pojat ovat valtavan kiinnostuneita imureista. Ikävä kyllä kiinnostus häviää iän myötä, joten on turha odottaa saavansa innokasta siivousapua muutaman vuoden päästä. Mutta nyt se vain imuroisi koko ajan.

IMG_4553.jpg picture by pupupossu

Monissa blogeissa olen törmännyt viiteen asiaan, enkä voinut vastustaa tätä luetteloa.

5 asiaa pakastimessani
- marjoja eli mansikoita, vadelmia, puolukoita, mustikoita, viinimarjoja
- vauvalle soseruokaa, vaikkei se enää mikään vauva ole
- karjalanpiirakoita
- suklaapiirakkaa
- valtava määrä kylmäkalleja

5 asiaa vaatekomerossani
- hurja sekamelska lattiatasolla kun järjestely on kesken ja pikku apuri leikkii vyön ja käsilaukun kanssa siinä lattialla 
- varatyynyjä
- aivan liian paljon henkareita
- erilaisia koreja, joissa säilytetään sukkia, alusvaatteita ynnä muuta
- pyöreä matto (ja on siellä vaatteitakin)

5 asiaa autossani. Minulla ei ole autoa, mutta yhteinen kesäauto sisältää:
- maljakko, jossa on muoviruusu 
- karvanopat
- seeprakuvioinen viltti
- turvavyöt etupenkkiläisille
- meriheinää penkkien täytteenä


5 asiaa käsilaukussani. En omista varsinaista käsilaukkua, mutta olkalaukku löytyy.
- sideharsoliinoja 
- kankainen ostoskassi
- vaihtovaippa ja pussi likaiselle vaipalle
- rahapussi
- kenkälusikka