Niin se reilu viikko vierähti eikä blogi päivittynyt. Toivon päiväunet ovat jääneet väliin tai olleet superlyhyet viime viikon aikana. Kiukutteleva ja kitisevä poika on väsyttänyt minutkin. Toinen syy on hyvä sää ja ulkopuuhat. Pihapuuhista myöhemmin. Tänään jotain sekavia pikkujuttuja.

Toivosta on tullut viime viikkoina hyvin innokas apuri leipomisessa ja ruoanlaitossa. Vaikka ollaan tyytyväisiä kolmen vuoden takaiseen keittiöremonttiin, eipä suunniteltu kuitenkaan sitä, että pieni apulainen on mukana. Välillä on ahdasta. Mutta tähän mennessä on aina ollut kivaa. Joulupukin tuoma autoessu on myös superkiva. Sitä pidetään päällä myös leikkiessä.

IMG_2628.jpg picture by pupupossu

Minä olen viikon verran opetellut tekemään puuroa haudutuskattilassa. Toivolle ei enää kelvannut veteen keitetty kaurapuuro. Piti saada oikeaa puuroa. Sen jälkeen kun olin maitopuuron keittänyt kaksi kertaa pohjaan, hain perityn kerroskattilan kokeiluun. Tai siitä sen haudutusosan. Ja kyllä on kätevä. Viikonloppuna varmaan kokeilen riisipuuroa. Ja ensimmäisen kerran ilman pohjaanpalamisen sivumakua :)

Tyynen kanssa kävin kukkaostoksilla. Hain orvokit kuistille ja samalla ihanan vaaleanhaaleanpunaisen pelargonin. Josko tätä nyt sitten yrittäisin säilyttää ensi talven yli. Jos se nyt selviää edes kesästä hengissä.

Kuvissa pelargoni ja Tyynen takakalju.

IMG_2691.jpg picture by pupupossu

IMG_2669.jpg picture by pupupossu

Viikonloppuna käytiin kauppakierroksella etsimässä Toivolle kesäkenkiä. Rankkaa puuhaa. Mutta nyt on kenkiä niin että riittää. Minä ostin itselleni saippuakupin ja kerän lankaa. Puoleentoista kuukauteen ensimmäinen lankakerä. Eikä ollut edes heräteostos, vaan edellinen valkoinen seiskaveikka loppui ja tarvitsen tätä isoäidin neliöiden viimeistä kerrosta varten. Sainpahan taas kirjoitta neliöistä, vaikka olen luvannut olla kirjoittamatta.

IMG_2690.jpg picture by pupupossu

Neulonut olen melkein joka ilta. Yhdet sukat valmiina, toiset vaiheessa. Kuvaan ja kirjoittelen tänne kunhan saan edes osan kesken olevista sukista valmiiksi. Ainakin nämä ruskeat sukat. Vielä puuttuu paljon. Voi mennä valmistuminen toukokuun puolelle.

IMG_2689.jpg picture by pupupossu

Nyt menen etsimään netistä parit lastenlaulun sanat. Että osaan laulaa kokonaan ja oikein kun Toivo pyytää seitsemättä kertaa samaa laulua. Ja minähän kyllä laulan jos joku kerrankin haluaa oikeasti kuunnella. On se moottoritie edelleenkin kuuma kun siinä on se moottori, mutta Muumit taitaa olla kuitenkin se kovin juttu.