Aika väsynyt olen perjantaisen ostosreissun, lauantaisen rautakauppakierroksen ja valvomisen sekä sunnuntaisen lenkin jäljiltä. Jouduin oikein ottamaan äsken pienet päiväunet ja veto on vieläkin pois. Ehkä suurin väsyttäjä oli tuo kävelylenkki tänään. Ja eilinen valvominen.

Keittiöremontin osalta menee valinnat ja kaikki aina vain vaikeammaksi. Rautakaupoissa kiertely lisäsi taas paljon mietittävää. Niin monia valintoja on tehtävä. Ja huomioitava se hinta-laatusuhde ja kaikki. Vaikeaa on. Muutamat tapettimallit toin kierrokselta kotiin ja valinta ollaan melkein jo tehtykin. Ehkä tämä vähän helpottaa. Eniten kai mietittävää tällä hetkellä tuottaa hana. Äst. Haluaisin tämän. Se on vaan niin kallis. Ehkä päädytään siis johonkin muuhun.

Olen tässä viikonlopun aikana hiukan ommellut ja värjännyt kankaita. Ompeluksista ei ole kuvaa vielä, kun en ole jaksanut silittää. Värjätyt kankaat kuvasin, kun ne voi esitellä ryppyisinäkin :O)

IMG_3285.jpg

Tässä kankaat ennen värjäystä. Materiaalina oli pellavaa ja puuvillaa, osa luonnonväristä ja osa valkoista.

Värjäyksen tein pesukoneessa Dylon-värinapeilla, jotka on tarkoitettu käsin värjäämiseen. Laitoin värijauheen ja suolaa pesukoneen rumpuun ja sen jälkeen lisäsin pestyt kankaat ja laitoin koneen 90 asteeseen pyörimään. Kankaat ovat olleet pestyinä jo kauan aikaa sitten, joten niitä ei tarvinnut nyt muuta kuin kastella.

IMG_3291.jpg

Värjäsin kolmella eri värillä: Burgundi, Olive green ja Havana Brown luki värinappien päällä. Värjäyksen jälkeen käytin pesukoneen kerran tyhjillään 90 asteessa, että sain ylijäämävärit pois sieltä rummusta ja putkista. Ja seuraavana pesen varmuuden vuoksi vielä tumman pyykin. Kerran olen onnistunut värjäämään seuraavan pyykin vaaleanpunaiseksi kun en puhdistanut konetta kunnolla. 

IMG_3339.jpg

Tältä näyttivät kankaat värjäyksen jälkeen. Tuo keskimmäisenä oleva puuvillakangas ei ehkä onnistunut oikein sellaiseksi kuin halusin, mutta koska se jäi tuon verran vaaleaksi voin sen vaikka joskus värjätä uudelleen. Vielä niitä värinappeja jäi varastoon.

Ja vielä väliaikatieto villatakin vaiheista. Eilen illalla innostuin neulomaan sitä tosi myöhään ja nyt on etukappaleet valmiit ja hihaa jo aloitettu! Aika hyvältä näyttää. Olen vielä ensi viikon kotona ja jos vaikka keskittyisin enemmän neulomiseen kuin kaikkeen muuhun touhuun niin saattaisin saada valmiiksi tuon takin helmikuun aikana ja saisin sen oikein Lankahamstereihin. Mutta kun on niin kiva tehdä myös muuta ja mulla olisi mielessä vielä se huovutuspäiväkin.

Niin ja se tämän päivän kävelylenkki oli jo neljä kilometriä, jonka jälkeen ostettiin lähileipomosta laskiaispullat. Nam.