Jos pari edellistä viikkoa sujui kävellen ja kyläillen, niin kulunut viikko ollaan oltu kotosalla ja tehty kevätsiivoa. Käveltiin me tälläkin viikolla parin kilometrin päässä olevalle huoltoasemalle rekkoja ja traktoreita katsomaan. Sen lisäksi ollaan käyty katsomassa äitiä sairaalassa muutaman kerran. Äiti on nyt siirretty paikalliseen terveyskeskukseen ja seuraavaksi haemme hänelle palvelutalopaikkaa. Toivottavasti sellainen löytyisi.

Pieniä ja helppoja ompeluja valmistui maaliskuun aikana. Koneella ompelu sujuu, mutta nuppineulat ja käsin ompelu meinaa tuottaa ongelmia. Koska parista sormesta puuttuu tunto. Ei tunne puristaako sitä neulaa tarpeeksi ja yleensä ei eli lattialle putoaa. Sain kuitenkin valmista. Vähän sisustusjuttuja. Vaikka kovasti suurempi tarve olisi omille vaatteille.

Käsin ompelin muutaman sydämen itse huovutetusta kankaasta, johon kirjoin koneella koukeroita. Ja sydämiä.

sydn-1.jpg picture by pupupossu

Tuvan lelukoriin tein puuvillasta uuden sisuspussin.

lelukori.jpg picture by pupupossu

Samanlaiseen eteisen vaatekoriin myös uusi pussi puuvillasta.

vaatekori.jpg picture by pupupossu

Samasta ruutupuuvillasta eteiseen suora verhokappa.

eteisenverho.jpg picture by pupupossu

Muutaman uuden sohvatyynynpäällisen ompelin Eurokankaan palalaarista löytyneestä puuvillakankaasta. Näytti olevan Laura Ashleytä. Seuraavalla kerralla täytyy muistaa, että kun kangas on pesty, se on parempi silittää ennen ompelua. Olisi helpompaa.

kukkatyyny.jpg picture by pupupossu

tyynyt.jpg picture by pupupossu

Villakangas on myös Eurokankaan palalaarista. Siitä ompelin sohvatuoliin käsinojasuojukset. On ne vähän hassut. Haluaisin päällystää koko tuolin ruudullisella kankaalla ja sen teenkin heti kun löydän sopivan värisen hyvän huonekalukankaan. Valmiiksi ruudullista tuolia ei tullut ostettua, koska ne olivat aivan liian isoja meille ja aivan liian kalliita.

sohvatuoli.jpg picture by pupupossu

ksinojasuojus.jpg picture by pupupossu

Seuraavaksi aion ommella pari vaippaa ja sitten itselle jotakin. Eilen tuli postissa tilaamani kirja Ihanat mekot ja tunikat.

kirja.jpg picture by pupupossu

Uskalsin tilata sen tietämättä mitään sisällöstä tai japanilaisista vaatemalleista ja kaavoista. Ajattelin, että on sieltä pakko jotain löytyä minulle, koska pidän usein eli melkein aina mekkoa tai tunikaa. Ja kyllä löytyikin. Ja vaikka kuinka paljon. Ehkä pian pääsen jotain niistä jo ompelaankin.

kirjanaukeama-1.jpg picture by pupupossu