Vuoden viimeinen käsityö valmistui tänään ja sen esittelen tässä seuraavaksi.

Liskohattu Novita Huopasesta, ohje löytyi lehdestä Novita 4/2006. Pyöröpuikko no 7 ja pikkupuikot no 8. Lankaa meni ainakin 150 g mustaa ja epämääräinen määrä valkoista. Pesu tapahtui 60 asteessa ja kyllä meni hyvin kasaan. Koko ennen koneeseen menoa oli niin iso, että mahduin siihen istumaan ja se venyi yli polvien, mutta pesun jälkeen ei mahtunut enää edes päähän! Onneksi mulla on tuo hattutukki, joten kyllä se siitä saatiin hatuksi pelastettua. Mies venytti sen tukille kuivumaan ja kun sitä sitten kuivana sovittelin niin kyllä mahtui! Vähän siitä tuli syvä, mutta kunhan tässä kerkiän niin leikkaan sitä vähän ja huovutan myös pikkuisen käsin niin eiköhän muotoudu oikeaan malliin :O) 

Kyllä tämän kanssa kelpaa lähteä liikkeelle. Ulkona on vaan vielä niin lämmin ja tämä on liian kuuma, mutta kyllä varmaan viimeistään ensi vuonna tulee pakkasia :D

Mulle kyllä mieluisampi huopahattujen tekotapa on se oikea veden kanssa huovuttaminen ja vanuttaminen, vaikka ei tämäkään yhtään hassumpaa ollut. Jännitti kovin kun menin avaamaan pesukoneen kantta! Tekisi mieli kokeilla niitä lapasiakin kun mulla on sormet aina jäässä ja niistä tumpuista tulee varmaan vallan paksut ja lämpöiset. Jotain muuta mä kyllä aloitin tänään neulomaan, siitä sitten lisää ensi vuoden puolella.

Niin, tänään sain myös laiteltua noita joululahjoja paikoilleen eli sisustusta on pitänyt tämäkin päivä sisällään. Ihan kaikkea ei vielä ole laitettu, mutta meille on tulossa keittiöremontti jossain vaiheessa ensi vuonna niin ei oikein tuonne keittiöön viitsi mitään virittää kun kohta kaikki pitää kantaa pois.

Tein blogiini kuvasivun vuonna 2006 valmistuneista käsitöistä. Jos jotain kiinnostaa niin täällä on kuvia näkyvillä. En laittanut sinne kuin loka-joulukuun töitä eli tältä ajalta kun olen blogia pitänyt. Vanhempia töitä kun en ole mihinkään kirjannut niin en kaikkia varmaan muista ja se olisi epäreilua niitä käsitöitä kohtaan jotka olen unohtanut kun eivät pääsisi kuvatuksi :D

Kiitos kaikille blogivieraille ja blogitutuille ja muillekin tutuille ja ystäville kuluneesta vuodesta ja ystävyydestä ja positiivisuudesta ja kauniista sanoista ja kivoista kommenteista ja mukavista, kivoista, ystävällisistä, kohteliaista palautteista, joita olen käsitöistäni ja askarteluistani ja kaikesta muustakin saanut.

Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2007 kaikille, tavataan taas ensi vuoden puolella!

Terkuin Minna XOXOXOXOXOXOXOX