Jälleen yritin muokata tuota kategoria-osuutta. Katsotaan tuleeko kaikki tagit näkyviin. En jaksa uskoa, että tulee vielä.

Tiskirättivaihde jämähti pahasti. Kolmanteen riepuun on luotu silmukat, mutta eipä paljon muuta. Kissa vei kerän toissayönä ja se pitäisi selvittää ensin. Neuletapaamisessa kävin ja sain taas kassillisen ideoita ja ennen kaikkea hyvää mieltä. Toivon luisteluharjoituksia on seurattu ja ihan vähän lumitöitä tehty. Olen laittanut kansioihin suuret määrät valokuvia, kirjoittanut tekstejä, liimannut tarroja ja kuvia. Sekä tilannut lisää kuvia. Hyvin kunnianhimoisesti yritän pitää yllä kummallakin lapsella omat valokuvakansiot, joissa on kuvia kaikenlaisista pienistäkin tapahtumista matkan varrelta. Ja tekstit niistä. Sekä niitä tarroja, paljetteja ynnä muuta oheissälää. Työlästä, mutta kovin palkitsevaa.

Hamahelmikoukussa olen myös ollut jonkin aikaa. Lapset ovat tehneet kaikenlaisia pieniä juttuja ja minäkin innostuin tekemään jotain. Lumihiutaleet ainakin veivät mukanaan ja valkoiset helmet loppuivat kesken.

Tämän lisäksi viikonloppuna oli vuorossa pieniä ompelutöitä. Lähinnä korjausompelua, joka on ehkä sitä maailman tylsintä ja ikävintä. Paikkojen ja saumojen lisäksi muokkasin yhden oman vanhan t-paidan Toivolle sopivaksi ja ompelin siihen pääkallon jostain toisesta vanhasta paidasta. Tyyne leikkasi jouluna reiän Iloinen -takkiin. Repaleet peitin Marimekon kankaasta tehdyllä taskulla, joten paikka ei kovin paljon erotu muiden taskujen joukosta.

Lapsille ompelin kerrankin ajoissa kevätpipot. Toivon pipon kangas on Eurokankaasta, Tyynen Sampsukasta, kummankin vuorit Marimekon trikoota.

- Äiti teki meille hienot pipot. Minä en ota tätä koskaan päästä pois.

- Enkä minä. Leikin tänään vain pipoleikkejä.

Tyyne nukkui päiväunetkin pipo päässä, mutta kyllä myssyt olivat jo ennen iltaa kummankin päästä pois pudonneet. Kiva kun oli mieluiset.

8465751926_fd7cba11e3.jpg

8465752150_13f31d766f.jpg

8465752032_5deffff826.jpg

8465752276_71f69578a1.jpg

8465752372_61cb94d755.jpg