Kiitos taas kerran kivoista kommenteista :O) Nyt se parin päivän takainen päivänsankari on kipeä. Eli flunssa tuli takaisin meille ja kunnolla. Kyllä tuo pikkuinen on vaan aika ressukka kipeänä. Jos sitä on myös aikuinenkin.

Vaikka eilinen päivä meni täysin poikaa sylitellessä ja silitellessä niin yksien unien aikana ehdin kuvata viimeiset ompelut. Eli olen sarjatyönä pitkällä aikavälillä tehnyt Toivolle pitkähihaisia peruspuseroita. Ensimmäinen valmistui jo yli kuukausi sitten ja on ollut jo paljon käytössä. Loput ompelin syyskuun aikana. Kaikki ovat kokoa 86 cm eli pitäisi olla sopivia koko talven ja ehkä vielä ensi kesänäkin. Kaava on Suuri Käsityö -lehdestä 1/2008 ja ihan peruspusero on kyseessä. Yhteenkään puseroon en laittanut neppareita olkapäälle, kyllä sen puseron saa jo pujotettua pään yli ilman suurempaa kohtausta.

Vihreä pusero on tehty kirpputorilta ostetusta naisten trikoopuserosta. Laitoin tuohon eteen koristeeksi puseron niskassa olevat laput. Yhdestä lapusta näkeekin, että kangas on 95% puuvilla ja 5% elastaania.

Vihrepusero.jpg picture by pupupossu

Eli Toivo on kokoa M 40/42 ja vielä hilpeämpää on se, että sitä on Venytettävä märkänä. :D

Vihrenpuseronmerkit.jpg picture by pupupossu

Musta pusero on tehty minun omasta vanhasta trikoopaidasta. Materiaalia en tiedä, koska laput oli leikattu pois, mutta kangas tuntuu kovasti viskoosilta. Voisi olla puuvillan ja viskoosin sekoitetta.

Mustapusero.jpg picture by pupupossu

Taskut on tehty puuvillasta ja koristeena erilaisia nappeja. Tarkkoja kuvia jatkuvasti heiluvasta pojasta oli vaikea saada. Kyllä noista nyt suunnilleen näkee miten ne taskut on.

Mustapusero2.jpg picture by pupupossu

Seuraava vihreä pusero on tehty Kestovaippakaupan velourista - 90% puuvilla, 10% polyester ja väri on oliivi. Kauluksen resori ja lintukuvio edellisen vihreän puseron kankaasta, tipun jalat ja koristeet puuvillatilkuista. Eikä ollut puseron kuvaaminen lattialla myöskään helppoa. Joku oli kovasti kiinnostunut siitä.

Velourpusero.jpg picture by pupupossu

Vaan kun kuvaa puserot pöydällä, ei kukaan häiritse. Näiden kankaat Eurokankaasta, samoin pilkkupaidassa oleva nallekoriste. Se on joskus hankittu aivan muuhun tarkoitukseen, mutta jäänyt käyttämättä, joten laitoin sen tähän.

Kaksipuseroa.jpg picture by pupupossu

Nyt ei olekaan yhtään kankaita leikattuna ompelua odottamassa. Paitsi vaippoja ja jotain iänikuisen vanhoja keskeneräisiä töitä, joita ei kiinnosta tehdä. Seuraavaksi suunnitteilla on kantotakin tekeminen. Sen piti oikeastaan valmistua jo keväällä, mutta jäi tekemättä. Nyt olisi korkea aika kun on sen verran kylmää ulkona. Pitäisi myös siivota vaatekaappi oikein huolella ja laittaa kierrätykseen tosissaan kaikki sellaiset vaatteet, joita ei ole tullut pidettyä aikoihin. Pari kertaa vuodessa olen käynyt kaikki vaatteet läpi ja laittanut muutaman kassillisen eteenpäin, mutta silti siellä on joukossa niitä, joista ei ole vaan raaskinut luopua.  

***

Tämän päivän Etelä-Suomen Sanomissa oli juttu Marista, joka tuunaa My Little Ponyja. Minä olen sen verran vanha, etten ole MLP:lla ehtinyt ikinä leikkimään, joten en ymmärrä niitä ja koska minulla on poika en toivottavasti opikaan ymmärtämään, mutta nämä tuunatut ovat aika mahtavia.