Joulukalenterin ensimmäinen luukku aukeaa tänään. Osa kalenterin askarteluista on omia juttuja ja osa jostain muualta lainattuja, mutta pikkiriikkisen tai enemmän muokattuja. Tänä vuonna - kuten viimekin - oli tarkoituks tehdä kaikki askartelut niistä tarvikkeista mitä kotoa löytyy. Liima kuivui, kun joku unohti korkin auki, joten uusi oli pakko ostaa. Sen lisäksi olen tähän mennessä lisää ostanut neljä Jacky makupalapurkkia. Muutama askartelu on vielä tekemättä, mutta ei enää montaa. Tässä kalenterissa on luvassa virkattua, ommeltua, rautalankaa ja paperia. Ja ehkä vähän muutakin. Tervetuloa Pupupossu-kalenteriin :)

Joulukalenteri

8233350143_979446f854.jpg

Jo muutaman vuoden ajan olen haaveillut lapsille omatekoista joulukalenteria ja mallikin on odottanut valmiina siitä asti. Mutta en ole jaksanut enkä kiinnostunut  ja ovat saaneet tyytyä kuvakalentereihin sekä kerran Lego-kalenteriin. Lego-kalenteria toivottiin tänä vuonnakin, mutta koska yhteinen ei kelvannut, sain vihdoinkin motivaation tehdä tämän oman.

Pellavakangasta en ole huolitellut reunoista, koska pidän tuollaisesta vähän räjähtäneestä mallista. Vain yläreunan ompelin, jotta se pysyisi ehjänä. Samoin taskut on huolittelemattomat. Ompelun jälkeen pesin kalenterin, että saisin siitä ryppyisen. Osaan taskuista laitoin pieniä koristeita: liima-vesiseoksella kovetettuja pitsinpalasia ja pellavaa, pellavanauhaa, nappeja, pellavakuitua ja pitsinauhaa. Ne taskut, joissa ei ole koristeita numeroin ihan tavallisilla numeroleimasimilla ja leimasinmusteella. Koska tätä ei ole tarkoitus pestä, tuo muste sopii tarkoitukseen aivan hyvin.

Taskut ovat kooltaan 10 x 10 cm ja huomasin eilen illalla taskuja täyttäessäni, että ovat aivan liian pienet, varsinkin kun pitää yhteen taskuun mahduttaa jotain kahdelle. Tosin vastaavia ommeltuja taskukalentereita on myös kaupoissa myytävänä ja niissä näyttää taskut olevan vieläkin pienempiä. Ratkaisin ongelman sillä, että ne jutut, jotka eivät mahdu taskuihin, piilotan jonnekin ja piirrän piilosta kartan, jonka laitan sinne taskuun. Tulee kalenterista ainakin siltä osin vielä vähän jännittävämpi.

Kalenterin täytteeksi olen hankkinut kaikenlaista pikkiriikkistä kirpputorilta: kihveleitä, kuusenkoristeet, piparkakkumuotit, nukkekotiin tavaroita, lentokoneen, palikoita, huivit, hahmoja, pieniä astioita. Itse olen tehnyt taskuihin lautasliinat, lorukortteja, heijastimia, pinnin ja vähän muutakin. Omista varastoista kaivelin muutamaan taskuun tarroja. Olen myös ostanut uutena pienet Legot, sukat, pampulan, avaimenperän, tomaatit ja vihoviimeiseen lokeroon värityskirjat. Värityskirjoja toivottiin joulupukilta, mutta laitoin ne tuonne kalenterin viimeiseen luukkuun, koska se jouluaatto on varmaan aika rankka kun sitä pukkia odotellaan, joten värityskirjojen kanssa luulisin ajan kuluvan nopeammin.

Ja jos sitten vähän jossitellaan. Jos kalenterille en laske hintaa, niin nuo kirpputoreilta ostetut ja itse tehdyt yllätykset maksoivat suunnilleen puolet yhden Lego-kalenterin hinnasta. Mutta sitten nuo kaikki uutena ostetu puolestaan nostivat hintaa aika reilusti. Ja jos sukkia ja sukkahousuja (jotka olisin ostanut muutenkin) ja värityskirjoja (jotka olisivat muuten menneet pukin säkkiin) ei lasketa, niin silti tämä kalenteri tuli edullisemmaksi kuin kaksi Lego-kalenteria olisi tullut.

Ensi vuoden kalenteriin alan katsella yllätyksiä jo nyt ja aina kun käyn kirpputorilla. Ekasta luukusta löytyneet yllätykset olivat ainakin kovin mieluisia.

8233348923_18f3759a5f.jpg

8234412082_8449ddf913.jpg

8234412498_3436f8cbab.jpg

***

Eilen viimeisenä marraskuun päivänä tehtiin koko perheen kokopäiväretki Lahteen bussilla. Nyt kun on kaksi autoa, tulee bussia käytettyä - ei lainkaan. Huomasin, että kortissa on vielä matkoja jäljellä ja se menee umpeen tammikuun puolessa välissä, joten pois matkat on käytettävä ennen sitä. Oli aika mahtava päivä. Keli oli ihan paras olla ulkona ja kaupungissa pääsi aina heti sisätiloihin lämmittelemään, jos tuli vilu. Ostettiin vielä muutama joululahja ja nyt on kyllä päätettävä, että enää en saa ostaa yhtään ainutta lahjaa. Kaksi itse tehtävää lahjaa on vielä kesken, mutta sitten...voi veljet...kaikki on valmista. Ihan en selvinnyt lahjahankinnoista ja valmisteluista saati paketoinnista marraskuun puolella, vaikka niin olin kuvitellut. Mutta ei tämä nyt montaa päivää mene joulukuun puolellekaan, että tyytyväinen tähän suoritukseen pitää olla. Ja mukavaa fiilistä tuo lisään eilen satanut lumi, jota pääsen kolaamaan ulos ihan juuri nyt :)