kyhtiskiratti.jpg picture by pupupossu

Tiskirätti

Lanka: Novita Bambu. 68% bambu, 32% puuvilla. Kulutus hiukan yli 50 g.

Puikot no 4, koukku no 3.

Ohje: Novita kesä 2010 no 74.

Tuli iso. Minun käteen liian. Mutta bambuista tiskirättiä ei vielä omissa kokoelmissa ole, joten saattaa jäädä itselle. Tai sitten menee lahjavakkaan.

kyhpatalappu.jpg

Kukkapatalappu

Lanka: Novita Bambu (ruskea) ja Novita Luxus Cotton (valoinen). Kulutus 50 g.

Koukku no 3.

Ohje:  Novita kesä 2010 no 75. Takaosa oman ohjeen mukaan.

Tuskin tulee patalappukäyttöön, mutta muuten on kiva. Ehkä lahjavakkaan, ehkä itselle.

kyhlapaset-1.jpg

Lapaset

Lanka: Novita Wool neliraita. Kulutus 30 g.

Puikot no 2.5.

Ohje: Peruslapanen. Varttia vaille kolmevuotiaalle mittojen mukaan.

Vaihtolapasia tavitaan syksyn kurakeleihin ja talven lumikeleihin. Edelleenkään en pidä lapsen lapasen peukalon tekemisestä. Mutta tehtävähän ne on. Ainakin tämän ikäiselle lapselle.

KesäYönHullutus on siis päättynyt. Oma tavoitteeni kuusi tai ehkä jopa seitsemän valmista tuli täyteen ja ylittyi: sain valmiiksi aloitetuista kahdestakymmenestäkuudesta kahdeksan. Kesäkuun loppupuolella oli neulomistahti sellainen, että jo salaa toivon ja aavistelin ja luulin saavani valmiiksi jopa 14. Mutta helteet ja hikiset kädet veivät täysin ja totaalisesti neulomismotivaation ainakin kolmeksi viikoksi, joten näistäkin määräajassa valmistuneista olen iloinen.

Ilmat viilenivät ja taas neulotaan. Ja nythän sitä on mistä jatkaa. Jo ennestään keskeneräisten ja KYH-keskeneräisten yhteissaldo on jossakin luvussa 25. Eli on varaa valita. Valitsin seuraavaksi taas lapaset lapselle. Niihinkin tulee peukalot.

kyhpatalappujatiskiratti.jpg