Sunnuntai oli harmaa ja sateinen. Eli en tehnyt suunniteltuja pihatöitä. Sen sijaan lähdettiin Hämeenlinnaan Keskiaikamarkkinoille. Ensimmäistä kertaa. Ja mennään kyllä toistekin.

Paljon siellä oli lasitöiden kaupittelijoita sekä seppiä - toki mielenkiintoisia nekin, mutta myös paljon muuta hauskaa. Esityksistä ja hienoista keskiaikaisista puvuista puhumattakaan. Kaikesta kivasta huolimatta en ostanut juuri mitään. Vain pesupähkinöitä ja kolme luunappia. Siis ei sellaista perinteistä luunappia vaan luusta valmistettuja nappeja.

IMG_3134.jpg picture by pupupossu

IMG_3128.jpg picture by pupupossu

Jossakin välissä viikonloppuna tai eilen tai joskus ilmoitin itseni Sukkasatoon. Jännää. Ei se onneksi ole mikään kisa, mutta itselleni annan tietysti tavoitteita ja täytyy miettiä niitä hiukan huolellisemmin kuin Neuleolympialaisten työtä.

Olympianeuleiden kanssa minulla vaihtelee olo kovasti päivittäin. Ehdin tehdä - en ehdi - ehkä ehdin. Nyt on tilanne taas se, että ehkä ehdin. Ja se on parempi kuin aamun en ehdi.

Tällä hetkellä viidestä on valmiina tai melkein valmiina kolme. Sukat täysin valmiit, housut ja hattu viimeistelyä vaille valmiit. Kuvaushetkellä näiden valmiiden päällä oli jotain. Mutta siellä ne on.

IMG_3145.jpg picture by pupupossu

Osa neljä eli lapaset ovat näin aluillaan. Ja tietenkin lankakerässä oli kissojen tai yhden kissan tekemä iso solmusuttu. Sitä selvittäessä meni arvokasta neulomisaikaa. Se on vähän sama kuin kaatuisi kesken juoksukisan. Vaikka kyllähän sitä kaatumisesta huolimatta saattaa voitto tulla.

IMG_3169.jpg picture by pupupossu

Lapaset olisi pakko saada huomenna valmiiksi. Sitten on vielä kolme päivää aikaa tehdä pusero ja viimeiseen päivään voi jättää viimeistelyt. Kyllä menee jännittäväksi. Ehdinköhän? Niin ja puseron malli ja langat ovat tietenkin vielä täysin miettimättä.

Tiukasta olympiajännityksestä huolimatta arki sujuu. Veljen pojat olivat meillä lyhyessä pikahoidossa maanantaina. Meillä oli vähän kuin Tupu, Hupu ja Lupu. Huomenna on minulla hammaslääkäri. Sekin jännittää. Eikä ole kivaa. Lohduksi saatan käydä ostamassa itselleni lankaa.

IMG_3141.jpg picture by pupupossu