Nyt on juhannus mökillä takana. Kaksi yötä siellä oltiin, eilen tultiin jo kotiin. Aika paljon väsyttää vieläkin. Mutta mukavaa oli. Meidän ystävät Niina ja Kari oli tyttöjensä kanssa mukana. Meno oli sellaista perinteistä syömistä, juomista, saunomista, uimista, grillaamista, pelaamista. Mukavaa.

Kuva065.jpg

Meistä vain rohkeimmat uskalsivat uimaan. Minä en lukeutunut niihin.

Kuva042.jpg

Juhannuksen perinteiseksi tapahtumaksi näyttää muodostuvan ajelu Iitin kirkonkylällä ja ostoksilla käynti Radansuun kyläkaupassa.

Kuva019.jpg

Me ostettiin pullo limua ja tytöt purkkaa tatuointi-tarroilla.

Toinen pakollinen kohde Iitin kirkolla on jäätelön osto kirkonkylän kioskilta. Siellä on Suomen paras jäätelö ja pisimmät jätskikioskijonot.

Kirkonkylän kesäkahvilan puodissa tehtiin myös ostoksia. Myytävänä siellä oli kasvivärjättyjä lankoja ja muita käsityötarvikkeita sekä valmiita käsitöitä. Minä tietty en voinut olla ostamatta jotain.

Kuva.jpg

Kookoksesta tehtyjä nappeja ja pronssinen muinaisaiheinen kaulakoru: Karhu ja orava. Se kuvaa kahden suvun yhdistymistä ja sopi minusta nyt hyvin ostettavaksi kun me on vasta menty naimisiin ja yhdistetty kaksi sukua. Eiköhän tuossa nalle nosta oravaa, vaikka se näyttää kyllä enemmänkin siltä, että se kuristaa sitä :O) 

***

Kyllä vain olen jo tuntenut pieniä potkuja reilun viikon verran :O) Välillä yksi potku ja välillä kunno sarja. Tämä on kyllä saanut tuntumaan raskauden vielä todemmalta - kun tuntee jo, että siellä liikutaan.