Kirjoitin aamulla elämäni pisimmän ja puuduttavimman tekstin aiheena kestovaipat ja niiden toimivuus meillä. Lisäsin paljon kuvia ja tosi paljon linkkejä. Varmasti yli kaksi tuntia puuhasin koneella yöpaita päällä ja tukka likaisena. Se oli melkein valmis kun hiiri osui kohtaan x. Tuli iso paha mieli. Enää ei harmita. Mutta en jaksa, viitsi enkä uskalla enää samaa aihetta. Pohditaan vaippa-asiaa joskus myöhemmin. Jonkin verran kuitenkin vaippoihin liittyvää on tässäkin eli kahdet valmistuneet villahousut. Laitetaan ne nyt vaikka tähän alkuun.

Villahousut2.jpg picture by pupupossu

Pitkälahkeiset villahousut

Lanka: Yli 20 vuotta vanhaa Vuorelman villalankaa, nimi ei tiedossa kun vyöte on hävinnyt. Raidat pirtin kehräämön hahtuvalla. 100 % villaa. Kulutus 130 g.

Puikot no 5.

Ohje: Ullaneuleen Villapöpät.

Nämä on ihanat. Menee loistavasti pitkistä housuista ja vihreitä pitkiä housuja olen Toivolle kaivannutkin. Aika paksut ovat, mutta ei haittaa. Ja tässä on loistava esimerkki siitä, että vanhatkin langat kannattaa säästää kun niille voi löytyä käyttöä joskus tulevaisuudessa. Luulen, että tämä on ihan toimivaa lankaa villahousuissa. Ainakin se pusero minkä silloin 20 vuotta sitten tein tästä langasta vanui pesukoneessa upeasti pieneksi. T-kirjain minkä takapuolelle kirjoin on tällä kertaa hyvin yksinkertainen tikkutee. Ei ollut kovin helppoa hahtuvalla kirjominen. Lanka katkesi useita kertoja ja kirosanoja tuli varmasti vieläkin enemmän.

Villahousutvironvillasta.jpg picture by pupupossu

Lyhytlahkeiset villahousut

Lanka: Kaksinkertainen virolainen hahtuva. 100 % villaa. Kulutus 50 g.

Puikot no 5.

Ohje: Ullaneuleen Villapöpät.

Ihanat ne on nämäkin. Virolainen hahtuva on ohutta, joten housuistakaan ei tule ihan niin paksut kuin esim. Pirtin kehräämön hahtuvalla. Mutta ainakin aikaisemmin virolaisesta hahtuvasta neulotut villahousut ovat olleet hyvät ja toimivat. Tämän hahtuvan sain kevään SNY-kierroksella ystävältäni Heidiltä. Tykkään kovasti tämän hahtuvan vaihtuvasta vihreä-kelta-ruskeasta väristä. Virolaisella hahtuvalla kirjominen oli helpompaa. Lanka ei katkennut aivan yhtä usein.

Tuli itselle hyvä mieli kun sai nämä eli edes jotain valmiiksi. Keskeneräisten neulomusten joukko kasvaa koko ajan. Vaikka olen luvannut itselleni, että uutta en aloita ennen kuin jotain on valmista, niin tämä on sellainen lupaus mitä en pysty näköjään pitämään. Viimeksi olen aloittanut tällä viikolla (noiden hahtuvahousujen lisäksi) kahdet sukat. Kun Ullassa oli niin monia ja niin ihania malleja. Noista ohjeista on nyt aika monta mulla tulostettuna ja odottamassa neulomista. En olisi ihan äsken uskonut, että näin paljon innostun sukkien tekemisestä.

Keskenerisisukkia.jpg picture by pupupossu

Ja keskeneräisten neuleiden kasa suurella todennäköisyydellä kasvaa tänään tai viimeistään huomenna. Sillä sain tänään ikiomaksi uuden Novitan (kiitos Anne <3) ja siellä oli tällä kertaa aika monta sellaista mallia, mitä haluan tehdä. Yhteen ostin jo langatkin maanantaina Korialta kun olin neuletapaamisessa (kiitos seurasta, oli mukavaa <3). Tässä sitten toinen pitämätön lupaus eli se, että en osta lankaa ennen kuin olen sitä neulonut pois tarpeeksi.

Lankoja.jpg picture by pupupossu

Korialta ostettua vaaleanruskeaa Rose Mohairia ja keltaista Floricaa. Ylinnä saksalaista käsinvärjättyä sukkalankaa, jonka nimeä en nyt muista enkä jaksa käydä katsomassakaan. Näiden ostamisen jälkeen olen tietenkin ostanut vielä lisää lankaa oman kunnan pienestä lankakaupasta. Se tapahtui eilen. Mies oikein kuskasi minut varta vasten sinne. No, käytiin me sentää apteekissakin, ettei ihan pelkäksi langanostoreissuksi mennyt. Sieltä hain puuttuvan kerän Regia-sukkalankaa ja lisäksi toista väriä samaista Regiaa ihan siksi, että saisin alulle noita Ullan sukkia. Melkoinen kierre. Kai ostin sieltä muutakin. Nyt on tullut hamstrattua noita lankoja sellaisella urakalla, että menen jo itsekin sekaisin. 

Joka tapauksessa. Lankakorit pursuilevat. Tässä korissa ne langat, joista haluaisin tehdä just nyt ja heti jotain. Pakko kai tehdäkin, että saan sen siistimmän näköiseksi. Eikä tämä ole sitten mikään pieni eväskori vaan oikeasti iso kori.

Korilangoille2.jpg picture by pupupossu

Entäs sitten ne langat, joiden työt on kesken jossakin. Ei tämäkään ole yleensä tältä näyttänyt. On siitä sentään nuo hahtuvat saatu siirrettyä jo tehtyjen laatikkoon. Näiden lisäksi tietenkin ne laatikot missä on sitten kaikki muut langat. Niitä laatikkoja ei montaa ole.

Korilangoille1.jpg picture by pupupossu

Jostain syystä tätä koria ei enää säilytetä lattialla vaan se on tällä hetkellä keinussa. Tosin ei kai siinäkään enää kovin kauan kun kohta voi alkaa näyttää meillä tältä. Vaikka ei se siihen itse vielä pääse.

Villahousut.jpg picture by pupupossu

Tällä viikolla on sitten neulottu ja osteltu lankoja. Eilen saatiin vihdoin viritettyä auringonvarjo pihalle ja sen alla yritin neuloa myös. Ei onnistunut oikein. Kun minun lisäksi paikalla oli kissa ja vauva. Aivan liikaa vahtimista.

IMG_1923.jpg picture by pupupossu

Muuta tällä viikolla tapahtunutta: Toivon kummit ja serkut piipahtivat kahvilla, tilasin netistä vauvalle jotain ja vauvalle ja itselle kantoliinan, olen käynyt äidillä, äidistä oli juttua pienessä paikallislehdessä, olen syönyt mansikan, joka löytyi omasta huonosti hoidetusta mansikkapenkistä, käytiin ravintolassa syömässä ja Toivo oli mukana ja hyvin meni, ostettiin matkalaukku, kierreltiin kaupungilla, olen nauttinut kesästä ja erityisesti nautin siitä, että mies jäi keskiviikkona pitkälle lomalle eli menee töihin vasta syyskuun puolivälin jälkeen. Ihanaa <3

Ja kyllä tässä vielä yksi neulomus tarvitsee aloittaa, että saa kesälomamatkalle mukaan jonkun sopivan matkaneuleen. Noista nyt jo aloitetuistahan ei ole mikään ole hyvä siihen tarkoitukseen.