Ihan ei tää Vuodatus toimi kympillä. Nyt kun olen urakalla päivittänyt, niin ei ole mennyt yksikään ihan putkeen. Ei ole tarvinnut kuin rivi kirjoittaa tähän ja kun yrittää julkaista, tämä heittää kirjautumaan uudelleen. Ja sehän tarkoittaa sitä, että kaikki kirjoitetut tekstit ovat hävinneet. Ärsyttävää. On täytynyt kikkailla: kopioida tekstit ja liittää ne uudelleen ja sehän tarkoittaa, että ne täytyy muokata uudelleen ja sekös ärsyttää lisää. Ja tekstit on täytynyt ensin julkaista ilman kuvia ja liittää kuvat vasta ekan julkaisun jälkeen. Pitää laittaa palautetta eteenpäin eikä vain täällä nillittää. Eiköhän tässä ole vain räjähdyksen jälkeistä alkukankeutta.

Edit. Nillitän kuitenkin vielä. Tämänkin olen nyt julkaissut jo kolme kertaa ja aina vaan tulee ihan jotain muuta kuin täältä lähti. Etenkin se eka, kun ei tullut mitään ja tämä vaati jälleen kirjautumaan uudelleen, vaikka olin jo tänne kerran kirjautunut. No muokataan. Ehkä kymmenes kerta toden sanoo.

Edit2. Viides kerta onnistui. Jee.

***

Tällä viikolla on meillä käynyt kivoja ja odotettuja vieraita parina päivänä. Ihan niin kivoja, että Toivo on käynyt aivan ylikierroksilla eikä ole pystynyt käyttäytymään lainkaan. Menee vähän niin, että mitä kivempi vieras sen huonompi käytös. Huoh. Kai sekin ikä tulee jossain vaiheessa, että ne kivat kaverit eivät aiheuta niin hurjaa menoa ja oloa. Etukäteen odotetaan niin kovasti ja jälkikäteen hoetaan, että on se on niin kiva ja minä tykkään paljon - kyllähän sen silloin tietää, että meno ei voi olla kuin kovaa. Kivojen kavereiden käyminen on aiheuttanut myös sellaisen harvinaisen tapahtuman, että Toivo on nukahtanut päiväunille. Ihan tosta noin vaan. Sellaista ei joka päivä tapahdu. Ei edes joka vuosi.Koska on mustikka-aika, olen tehnyt viime aikoina kaikille kävijöille mustikkakakkua. Yksi raukka sai pakastemustikoista, mutta toiset ovat saaneet tuoreista - itse kerätyistä tai ystävän keräämistä. Ja koska ohjetta kysyttiin, niin se tulee tässä. Tämä sama ohje käy oikein hyvin kuorituille omenoille, omenahillolle, raparperille. Kannattaa kokeilla - hyvää on. Eikä tarvitse vaniljakastiketta, mutta se käy hyvin mukana. Tai jäätelö. Tai nolo valmiskermavaahto, kuten kuvassa.

Mustikkakakku
  • 250 g margariinia tai voita
  • 2½ dl sokeria
  • 4 munaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kanelia
  • mustikoita, omenoita, raparperia
  • raesokeria
Sekoita jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri, kardemumma ja kaneli. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää kuivat aineet. Levitä puolet taikinasta korkeaan vuokaan. Levitä päälle mustikat. Lisää loppu taikina ja levitä se tasaiseksi. Ripottele päälle reilusti raesokeria. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.