Se kotiutui meille lokakuun puolessa välissä ja sen alkuperäinen nimi oli Baby Amore Pipi Popo. Nimenmuutos tapahtui välittömästi. Koska ei osattu päättää onko vauvanukke tyttö vai poika niin annettiin kaksi nimeä. Salme eli Patrick Jane.

salmeakapatrickjane2.jpg picture by pupupossu

Siitä tuli hitti heti. Sinä päivänä kun Toivo löysi sen nakuna tuvan tuolilta, kuului meidän kotona sen yhden ja ainoan päivän aikana useammin sana vauva kuin äiti.

IMG_0345.jpg picture by pupupossu

Se laitetaan nukkumaan ennen päiväunia ja yöunia. Sitä syötetään ja juotetaan. Sitä ajelutetaan vaunuilla ja autolla. Sitä käytetään potalla. Sitä halataan ja pussataan. Sen kanssa luetaan kirjoja.

IMG_0342.jpg picture by pupupossu

Suurin alkuinnostus on jo onneksi hävinnyt. Mutta kyllä se tänäänkin pääsi seuraamaan vierestä kun Toivo leikki. Ja nukkumaan laitettiin ennen päiväunia ja unikaverit työnnettiin peiton alle.

Enää se ei ole alaston. Koko setti vaatteita on valmiina.

salmeakapatrickjane.jpg picture by pupupossu

Kypärämyssy

Lanka: Noro Kureyon Sock Yarn. 70% villa, 30% polyamidi. Kulutus hiukan alle 20 g.

Puikot no 3. Solmimisnauhoissa koukku no 3.

Ohje: Novita Woolin vyötteestä. Sama ohje löytyy Novitan sivuilta.

Tein myssyn 26 silmukalla ja tuli sopiva. Vaikka oli kovin helppo ja yksinkertainen ohje, niin purkasin monta kertaa, kun tein kavennuksia ja lisäyksiä välillä ihan miten sattuu. Eli kyllä siinä piti ajatus olla mukana koko ajan.

Jakku

Lanka: Novita Wool Neliraita. 100% villa. Kulutus 50 g.

Puikot no 3.

Ohje: Moda 6/2009, no 43.

Sattui tuo uusi Moda ilmestymään juuri sopivasti kun oli nuken takki vielä neulomatta. Ilman lehden kivaa ohjetta olisi takista tullut sileällä neulottu tavallinen raidallinen nuttu.

Neuloin nutun kahdesta eri kerästä - miehustan ja hihat omistaan. Kummankin kerän aloitin sisäpuolelta. Kumpikin kerä oli samaa väri- ja värjäyserää. Raidat menivät kuitenkin näissä kerissä eri järjestyksessä. Jos olisin tehnyt oikean vauvan neuletta tai jotain muuta niin kyllä olisi kirosanat lentäneet. Tässä se ei nyt haittaa, mutta perin kummallinen ilmiö tuo oli. Solmuja ei sentään näistä keristä löytynyt. Ainakaan tuon 50 gramman osalta.

Housut

Lanka: Lima. 100 % villa.

Puikot no 4,5.

Ohje: 2o, 2n ribbi, suoraa pötköä ylhäältä alas. Taakse tehty hiukan lisäyksiä.

Sukat

Lanka: Teetee Alpakka. 100% alpakka. Kulutus reilusti alle 10 g.

Puikot no 2,5.

Ohje: Perussukka 28 silmukkaa.

IMG_0357.jpg picture by pupupossu