Perjantaina tehtiin ostosmatka Vantaalle. Sitä ennen kiertelin pari tuntia Lahdessa. Tämä oli ensimmäinen kerta yli kolmeen kuukauteen kun olin oikeilla ostoksilla. Siis kiertelemässä ja katselemassa omin voimin. Jännitin sitä etukäteen jo sen verran paljon, että näin untakin tästä edellisenä yönä. Tosin siinä unessa joku agentti seurasi minua ja olin Pekingissä :O) Todellisuushan oli Lahti ja Vantaa. 

Lahdessa kiertelin yksin ja ensimmäisenä kävin nappikaupassa ostamassa ompelutarvikkeita eli nappeja :) Sen jälkeen menin Kontti-kierrätystavarataloon. Siellä tein kivoja löytöjä: talvitakki, pari jakkua, villatakki ja hame...nämä ovat nyt menossa pesuun ja paria niistä täytyy vähän uudistaakin. Tämän jälkeen oli sitten vuorossa Eurokangas. Sieltä tietty ostin kankaita. Parasta oli kuitenkin se, että yleensä pääsin niitä katselemaan.

Luurankokangas.jpg

Tämä kangas oli päivän ensimmäinen heräteostos. Kangas on organzaa ja luurangot on kultapainatuksella. Tätä oli vain 70 sentin pala, eikä mulla ole mitään tietoa mitä tästä tekisin, mutta maksoi vain kolme euroa, joten ostin pois. Onhan sitä ainakin hauska katsella :O)

Kävin vielä ompelukoneliikkeestä hakemassa konekirjontalankaa ja muutaman ylimääräisen puolan ompelukoneeseen. Puolissa meinaa aina olla vääränväriset langat kun alkaa ompelemaan.

Tämän jälkeen lähdettiin miehen kanssa Vantaalle ja siellä ensimmäisenä käytiin Ikeassa. Aika pienet ostokset tehtiin sieltä. Enimmäkseen katseltiin niitä mallikeittiöitä. Ostettiin roskakori kangassilpulle ja langanpätkille mun työhuoneeseen. Ei tarvitse enää heittää silppua lattialle.

Roskakori.jpg

Tämän lisäksi ostettiin lasta ja pari veistä. Ne on jo pakattu muiden keittiötarvikkeiden kanssa odottamaan keittiöremontin loppumista. Siis remonttihan ei ole vielä edes alkanut :)

Kodin Anttilan ostokset: meriheinää askarteluun, mikrokupu äidille ja kori langoille. Meillä on koreja jo tosi paljon, mutta niitähän ei voi koskaan olla liikaa ja vasta pari päivää sitten tuli huomautus joka paikassa lojuvista langoista, joten tarvetta oli :O) Kori oli paras ostos kaikkien mielestä.

Uusilankakori.jpg

Viimeisenä käytiin Bauhausissa, josta tuli tehtyä päivän toinen heräteostos. Lyhty. Sanoin miehelle jo matkalla, että jos yritän ostaa jotain turhaa esimerkiksi lyhtyä niin käske mun perustella tosi hyvin mihin sitä tarvitsen, että voin ostaa. Perusteluna oli 'lyhtyjä tarvii aina'. Hyvä perustelu.

Lyhty.jpg

Lyhdyn lisäksi ostin siemeniä ja käpypalmun. Käpypalmu ei ollut varsinaisesti ostoslistalla, mutta huonekasvi yleensä oli. Toivottavasti saan tämän pidettyä hengissä. Omista huonekasvikirjoista ei löytynyt tälle minkäänlaista hoito-ohjetta. Täytyy kai turvautua nettiin. Tai ostaa uusi huonekasvikirja :O)

Kpypalmu.jpg

Rahaa meni aika paljon. Mutta vähemmän kuin olin odottanut. Eikä me Vantaalla kovin usein käydä ja onhan mulla ollut aika hiljaista tämä ostoksilla olo viimeisten kuukausien aikana. Sopivaa pöytäliinakangasta ei löytynyt ja se vähän harmittaa. Täytyy kai tehdä liina tavallisesta kankaasta ja ottaa tabletit käyttöön. Se muovitettu kangas on vain paljon parempaa kun siitä saa tahrat ja roiskeet pois pyyhkimällä. Pistetään asia mietintään.

Tänään on tarkoitus mennä taas kaupungille, mutta nyt kiertelemään kodinkoneliikeitä ja rautakauppoja - jos kohta saataisiin se keittiöremontti alkuun.