Paperipallonauha

11335296226_347453dab1.jpg

Jouluisesta Ihana-lehdestä tämäkin idea. Omissa ajatuksissa oli tehdä vähän tämän tapainen joulunauha, mutta kun ostin lehden, päätin kokeilla tätä. Eli leikkasin papereita kuviosaksilla ympyröiksi ja omepelin ne kiinni ompelukoneella ja sitten koriste roikkumaan oviaukkoon. Paperit on leikattu askartelulaatikon pohjalla lojuneesta Nalle Puh -kirjasta, jonka sivut olivat sen verran paksuja, että laitoin vain yhdeksän ympyrää joka palloon. Tällä tavalla tulisi kiva nauha myös joulukuusen koristeeksi. Nyt nauha roikkuu oviaukossa, sen tuolin vieressä, missä kissat nukkuvat. Välillä kuulen kahinaa, kun kissat antavat nauhalle kyytiä, mutta toistaiseksi se on pysynyt ihan ehjänä.

11335296246_5b738f5b55.jpg

11335296276_529f0d6dd9.jpg

***

Nyt alkaa jouluvalmistelut olemaan hyvällä mallilla. Lahjat on jo kaikki hankittu ja paketoitu, muutamaa vielä postissa olevaa ja yhtä kesken olevaa lukuun ottamatta. Joulun koristeet on paikoillaan, vain kuusi koristellaan vähän lähempänä joulua. Etukäteen en leivo, vaan aatonaattona, koska ne leivonnaiset on tuoreena parempia. Pipareita tietty tehdään, mutta luulen, että ensi viikonloppuna leivotut piparit loppuvat jo hyvissä ajoin. Ainakin viime perjantaina tehdyt ovat enää muisto vain. Laatikoitahan en tee koskaan, kun en niitä juuri syö. Ja rosollikin on parempaa tuoreena. Tavalliset viikkosiivoukset saavat riittää joulusiivoksi. Voi tosin olla, että ihan viimeisenä viikonloppuna ennen joulua viedään matot ulos - jos on siihen sopiva sää - ja pestään lattiat.

Eniten nyt kalenteria täyttää erilaiset tapaamiset ystävien kanssa ja se on vain kiva asia. Jotkut tulevat meille, me käydään jossain ja joitakin tapaan kaupungilla. Tämän lisäksi on vielä Toivon menot, jotka täyttävät kalenteria: leikkimiset kavereiden kanssa ja kaverisynttärit. Ihania juttuja kaikki. Tänään olisikin vuorossa kaverisynttärit, joiden aika aiotaan hyödyntää käymällä ruokakaupassa. Eikä mukaan tarvitse ottaa kuin yksi väsynyt lapsi :D