Tämän kesän puutarhasuunnitelmaan kuului puron ja suihkulähteen saattaminen valmiiksi. Työ on aloitettu pari vuotta sitten ja enää siitä puuttui oikeastaan suihkun ja letkujen ja putkien laittaminen ja vähän kivien asettelua.

Meillä jo olleilla pumpuilla ja letkuilla työn valmistuminen ei ollut ihan yksinkertainen, mutta onneksi perheestä löytyy kekseliäs insinööri ja homma onnistui ilman uusia investointeja.

Alemmassa pienessä altaassa on pumppu ja suihkulähde. Suihkulähde on tuohon minimaaliseen altaaseen aivan liian iso, joten sen suu peitettiin kumihanskalla. Riittää, että pumppu pumppaa veden altaasta letkua pitkin ylempään altaaseen takaisin.

puroalhaalta.jpg

Ylemmässä altaassa on letkun päähän laitettu joku putki, joka toimii pienimuotoisena suihkuna. Ja altaiden välillä tietenkin puro.

purosuihkujasammakko.jpg

Kiva on mutta. Koska altaat ovat pienet ja samoin puro eli vesimäärä on vähäinen, on ongelma valmis. Vettä haihtuu tuulisena ja/tai lämpimänä päivänä niin paljon, ettei tuossa systeemissä riitä vesi edes vuorokaudeksi.

puronalku.jpg

Vaihtoehtoja ongelman ratkaisuun on muutama. 1. Lisätään vettä joka päivä ja parhaana päivänä kaksi kertaa. 2. Poistetaan kivet ja allasmuovit ja kaivetaan altaat suuremmiksi jotta vesimäärä lisääntyisi. 3. Otetaan puro pois käytöstä ja laitetaan vain ylempään altaaseen pieni suihku, alempi allas puretaan ja täytetään mullalla ja istutuksilla.

Olen päätynyt ratkaisuun kolme. En minä sitä puroa niin kovasti halua. Olkoon nyt tuossa toistaiseksi. Ylempään altaaseen on muuttanut sammakko, joten ei viitsi sen asumisrauhaa häiritä suurilla muutostöillä ennen syksyä. Tai ensi vuotta.

purojaterassi.jpg picture by pupupossu

Toivo sai itse tehdyn moottorisahan. Onneksi sillä ei oikeasti saa noita puita nurin. Joo, se pölli Tyynen pipon päähän, mutta vain siksi kun Tyynellä oli tänään Toivon hattu.

toivosahaamoottorisahalla.jpg picture by pupupossu

tyynejaeemeli.jpg

preeria-angervo.jpg

rakennustyomaa.jpg

mustilanhortensia.jpg