Tämä joulu meni niin nopeasti. Mutta mukavasti. Ja hyvin eri tavalla kuin ikinä ennen. Ennen aina tuskailtiin kun piti käydä kummankin vanhempien luona aattona ja sen lisäksi vielä mun tädin luona. Ja hautausmaalla. Tai kolmella hautausmaalla oikeastaan. Ja kaikki odottivat meitä kylään. Ja joka paikassa olisi pitänyt syödä ja juoda kahvit. Kuitenkin kivointa olisi ollut olla vain kotona rauhassa.

Tänä vuonna ei sitten tarvinnut käydä missään. Koska elossa on vain mun äiti, joka oli aaton mun veljen luona. Kyllä silti olisi kivempi edelleenkin tuskailla sitä, että minne mentäisiin ensin ja kuinka kauan missäkin ollaan. Mutta nyt sitten aloitetaan ihan uudet omat perinteet tästä joulusta alkaen.

Kovin oli siis rauhallinen meidän jouluaatto tänä vuonna. Se oli kyllä ihan mukavaa. Vaikka haikeaa. Itkettikin melko paljon. Mutta oli myös ilon hetkiä. Ja niitä oli onneksi paljon enemmän.

Joulu oli siis syömistä, juomista, visailua, elokuvien katsomista, lukemista, neulomista, vaipan vaihtoa, suihkussa käymistä, nukkumista, ulkoilua, kynttilöiden polttamista, glögiä, vauvan haistelua, rosollia, suklaata, lahjojen avaamista, kissojen silittämistä, roskien lajittelua, kahvittelua, jutustelua. Eli mukavaa oli.

Lahjoja tuli taas paljon. Ja näitä on ihan kiva esitellä. Osa seuraavista on vauvan saamia lahjoja, mutta ne on niin kivoja, etten malta olla esittelemättä.

Pehmoleluja sekä äidille että pojalle. Vasemman laidan nallen sain mä, muut vauva.

IMG_8218.jpg picture by pupupossu

Brion puulelut on kivoja ja niitä sai vauva kolme. Ei niille vielä tietty käyttöä ole, mutta aika pian. Tuo munaa kuljettava muurahainen on mun suosikki. Enkä sitten malttanut olla junaakaan kokoamatta. Eli lelut on testattu ja hyviksi havaittu :O)

IMG_8228.jpg picture by pupupossu

Muutama lyhty lisää kokoelmiin.

IMG_8229.jpg picture by pupupossu

Avainnippu. Avaimiahan mä keräilen myös.

IMG_8221.jpg picture by pupupossu

Näiden lisäksi joulupukki toi pyjaman, useamman levyn (Ipanapa-levyn ensimmäinen biisi on mun suosikki), Kalevala korun soljen Runoratsu ja kaikenlaista pientä hauskaa. Työpaikka muisti Mariskoolilla. En vielä tiedä pidänkö sen vai annanko eteenpäin. Keräilen kyllä niitäkin, mutta eri värisiä ja se minkä sain on mulla jo. Eli tumma vihreä.

Tämän joulun erikoisuus oli se, että ruokalahjojen eli suklaan määrä oli vain yksi suklaalevy. Aivan kamalan vähän. Ja sekin on jo syöty. Niin ja sitten sain hauskan pyöreän kattoon ripustettavan kynttilälle tarkoitetun metallipallon. Kuva siitä valon kanssa myöhemmin.

Ja sitten saadut käsityölahjat. Niitäkään ei ollut tänä vuonna paljon. Myös itse tehtyjä joulukortteja tuli tänä vuonna vähän. Hassua miten nämä jutut vaihtelevat aina vuosittain.

Kummityttö oli tehnyt meille omat possut. Nämä on myös jo syöty. Eilen illalla glögin kanssa jouluvisaa pelatessa. Minä voitin.

IMG_8237.jpg picture by pupupossu

Osallistuin tänä vuonna jouluyllätysvaihtoon eli sain tätäkin kautta itse tehtyä. Minun pari oli Susa, jolta sain oikein mukavan paketin.

IMG_8240.jpg picture by pupupossu

Kaksi kerää Woolia (tarpeeseen tulivat ja oikeaa väriä!), sydänkoristeen, virkatun pitsiliinan ja huivin. Huivi on kauniin viininpunainen, kuva vähän tummentaa väriä. Oikein ihana lahja oli tämä ja juuri minulle osuva. Kiitokset paljon Susalle, erityisesti pitsiliina on ihana.

Koska tästä vaihdosta tuli erittäin positiivinen kokemus minulle, aion vastaavaan tulevaisuudessakin lähteä. Jos sellainen vain järjestetään. Niin ja Susalle lähteneen paketin sisällön voi käydä katsomassa Susan neuleet -blogista.

Viimeinen esittely tässä. Itse tehtyä. Ja varmasti ajatuksella. Vauvan tulevan kummitädin neulomat vaatteet. Sarjaan kuuluu myös ommellut potkuhousut, mutta ne ovat menossa pesuun ja siksi puuttuvat kuvasta.

IMG_8222.jpg picture by pupupossu

IMG_8224.jpg picture by pupupossu

Kummitädiksi on pyydetty ystäväni tytärtä, joka viime kesänä pääsi ripille. Siksi häntä kun me muut ollaan kaikki jo niin vanhoja, että olisi edes yksi vähän nuorempi tyyppi vauvan elämässä. Eikä kaikki niin käpyjä. Tuuli on ottanut tulevan tehtävän tosissaan ja näitä vaatteitakin on tehty tässä syksyn aikana huolella. Minusta aivan ihanat. Ja vauvakin näyttää tyytyväiseltä lahjaansa.

IMG_8249.jpg picture by pupupossu

Kun joulu alkaa olla pikku hiljaa ohi meillä aloitetaan keskittymään vauvan ristiäisiin. Juhlat pidetään loppiaisena. Kastemekkoa on viimeistelty tänään ja äitikin tarvitsisi jotain uutta päälle pantavaa tuota tärkeää päivää varten. Siihen asti siis pitää pientä kiirettä. Mutta vain pientä. Sen jälkeen voi taas elää hetken kerrallaan.

***

Niin ja ensi vuoden joulukorttien askartelu on tavallaan aloitettu myös. Eli olen ottanut talteen tarpeellisia tarvikkeita joululahjojen pakkausmateriaaleista. Eiköhän tässä tällä viikolla ainakin parit korttipohjat ehdi leikata :D