Viikolla aloitin uuden käsityökurssin, jonka aiheena on kierrätys ja tuunaus. Aika paljon olen moista harrastanut aikaisemmin. Viime vuosina en muka ole ehtinyt. Tosin tästä kurssista innostuneena ja monia uusia ideoita saaneena tartuin heti toimen kun sieltä kotiuduin.

Meillä on käynyt jo useampi tyyppi kylässä, jolla on samanlaiset talvikengät kuin minulla. Toivo pelästyi kerran, että nyt se lähti äidin kengät jalassa. Nyt erottuu minun kengät muista.

Kuomat koristelin lahjuksena saadulla perintöpitsillä. Helposti vain ompelukoneella ompelemalla. Vähän oli ensin toisenlainen suunnitelma koristeeksi, mutta koska nämä kengät ovat (yleensä) kotipihakäytössä ja niillä tarvotaan paksussakin hangessa, täytyi koristuksen olla sellainen, ettei se mene heti aivan törkeän näköiseksi. Vaikka Kuomat on niin rumat kengät jo muutenkin, ettei niitä taida millään rumemmaksi saada. Vaan ihan parhaat ovat jalassa. Lämpimät. Ja nopeat pukea. Mutta rumat.

On ne aika paljon jalassa muuallakin. Melkein joka paikassa.

Koska ompeluhuone on nyt siivottu ja sinne mahtuu ompelemaan; olen ommellut. Tyynellä oli keskiviikkona yksivuotiskuvaus ja jotain piti saada päälle. Mekko on ommeltu vasta kuvauspäivänä. Viimeisen nepparin kiinnitin tuntia ennen lähtöä eli hyvin ajoiss olin. Kangas oli kyllä leikattu jo viime keväänä.

Kaava: Ottobre 6/2007, no 86. Kangas muutama vuosi sitten Lahden Eurokankaasta ostettu, vuorikangas Ikeasta ja ollut meillä keittiössä verhona, nauha Nastasopista, nepparit perintökamaa.

Mekosta tuli kiva ja samaisesta kankaasta olen leikannut itsellenikin jonkinlaisen essun. Tyynen liivimekon kiinnitys on kolmella nepparilla ja se ei ihan ole paras mahdollinen. Aion ommella samalla mallilla vielä toistekin, mutta kiinnityksen teen napeilla tai nauhoilla.

Eilen käytiin ystävällä kylässä, tänään Ikeassa ja huomenna meille tulee viimeiset synttärivieraat. Maanantaina sitten lepäillään.

Ikeaan mentiin, koska halusin katsella jotain katosta Toivon sängyn yläpuolelle. Eipä ne kovin kalliita siellä olleet, mutta taidan tehdä sellaisen itse. Ihan vähän jotain kuitenkin ostettiin: vessaharja, pari säilytyslaatikkoa, parit kehykset ja lapsillekin jotain. Mutta vielä on toiminut kahden tavaran poisto yhtä ostettua vastaan. Eli tavara sen kuin vähenee sitä mukaan kun lisää ostaa.