Kiitos Islantikommenteista. Se on hieno paikka ja kannattaa kyllä käydä. Omalla autolla Islannissa on haaveena, mutta lauttamatka kestää sen verran kauan, että ei nyt tällä kertaa autoiltu. Hintataso on Suomen luokkaa. Kallistahan siellä on kuulemma joskus ollut, mutta nyt on kruunu edullinen. And Sigrund: Iceland = <3.

Niin ja kalleimpaan lankavyyhteen ikinä törmäsin Reykjavikissa. Siellä oli Grönlanti-kauppa, jossa oli muutama vyyhti myskihärän villasta kehrättyä lankaa hintaan noin 65 euroa/100 g. En ostanut tällä kertaa.

sukatpyykkinarulla.jpg

Sukkia on valmistunut viisi paria. Näistä kolme on kesän KYH-sukkia, kahdet aloitettu myöhemmin. Kesken on vielä viidet sukat, joista yhdet aion purkaa. Ensin ajattelin, että päivitän sukat sitten kun kaikki valmistuvat, mutta nyt on sukkakiintiö niin täynnä, että ei jaksa enempää.

sukattoivolle.jpg picture by pupupossu

sukkienkuvausyritys.jpg picture by pupupossu

Sukat Toivolle

Lanka: Sandnesgarn Sisu. Villa 80%, polyamidi 20%. Kulutus 40 g.

Puikot no 2,75.

Ohje: Mallineule Novita Kesä 2010 no 7, tiimalasikantapää, silmukoita 48.

Sukka on ehkä enemmän neljävuotiaan kokoa, mutta jälleen tein sitä kuuluisaa kasvunvaraa. Näihin on tarkoitus vielä laittaa jarrut ennen käyttöön ottamista. Ihan vähän harmittaa, etten tehnyt pitempää vartta, jotta olisin saanut koko 50 gramman kerän käytettyä. Laitetaan loppukerä vaikka seuraavaan jämälankatyöhön.

sukatsonjalle.jpg picture by pupupossu

Turkoosit sukat

Lanka: Seitsemän veljestä. Kulutus 120 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Novita Syksy 2007 Extra.

Nämä menevät lahjaksi. Tässä sama juttu, että olisi pitänyt tehdä varsi hiukan pidemmäksi, ettei olisi jäänyt tuollaista pikkumäärää. Muuten tuli kivat. Ja voi kun nopeasti jopa minulta valmistuu näin paksuilla puikoilla ja näin paksulla langalla.

sukatsiniset.jpg

Siniset sukat

Lanka: Nalle Kukkaketo Sinikello. Kulutus 70 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Novita Syksy 2010 no 64.

Ohje on tehty seiskaveikalle, mutta sopi kyllä näihinkin. Pienemmät puikot olisivat olleet paremmat, mutta ensi kerralla. Lanka oli pehmeä neuloa, mutta muuten en ole oikein tyytyväinen - näyttää sekavalta. Onneksi olin ostanut vain yhden kukkaketolankakerän.

sukatpunaiset.jpg

Punaiset sukat

Lanka: Teetee Pallas. Villa 80%,  polyamidi 20%. Kulutus 80 g.

Puikot no 3.

Ohje: Mallineule Novita Kesä 2010 no 7. Tiimalasikantapää.

Mukava lanka neuloa ja mallineule oli helppo ja siitä tuli napakka. Tykkäsin. Jämälanka on jo käytetty seuraavaan jämälankatyöhön.

sukatkoiranputki.jpg

Koiranputkisukat

Lanka: Nalle. Kulutus 100 g.

Puikot no 3.

Ohje: Ullaneule/Koiranputkisukat.

Ihana malli ja koukuttava neulottava. Mutta lanka oli ihan pyllystä. Miten näissä nallelankojen-seiskaveikkojen värjäyksissä voi olla niin paljon eroja? On mukavaa ja melkein pehmeää neulottavaa ja sitten on näitä kitkun-nirskis-narskis. Mutta langan menekki oli näissä sukissa onnistunut.

Viidet valmistui. Kesken on vielä siis toinen mokoma. Niistä kolmet polvisukat ja yhdet melkein. Ja yhdet menee purkuun. Muuta keskeneräistä on jämälankapeitto (pieni), villatakki (ollut kesken jo yli vuoden tai kaksi), virkattu toppi (raskaus muokkasi vartaloa niin, etten ihan vähään aikaan aio tätä jatkaa), kaksi virkattua kesäkassia (joista toisen aion purkaa), kaksi myssyä, yhdet sormikkaat ja yhdet lapaset, Toivolle huppari ja kolmiohuivi.

Kunhan saan noista jonkun valmiiksi aloitan taas jotain uutta. Kovasti nyt olisi intoa aloittaa säärystimet, pari kolmiohuivia, muutama lapsen myssy ja lahjamyssy. Voihan se olla, että aloitan ennen kuin on mitään valmista.

***

Jostain syystä Internet Explorer -selain ei näytä linkkejä, joita olen laittanut. Mutta kyllä niistä eteenpäin pääsee, vaikkei mitään näykään. Jos ne vaan tuolta tekstin seasta löytää.