Mies on ollut viikon lomautettuna ja kotona. On tehnyt ruoat, siivonnut ja käynyt lenkillä Tyynen kanssa. Minä en ole silti saanut mitään aikaiseksi. Lasten kanssa olen peuhannut ja vähän yrittänyt neuloa, mutta jotenkin ei vaan mikään suju. Äiti-ikävä on pahasti päällä. Väsyttääkin. 

IMG_2284.jpg picture by pupupossu

Toivo ja Tyyne olivat eilisen päivän hoidossa. Tyynen eka kerta. Hyvin sujui. Omat vapaan suunnitelmat menivät hiukan eri tavalla kuin olin suunnitellut. Oli tarkoitus ommella tilkkutäkkiä, mutta ompelupäivä vaihtuikin ompeluhuoneen siivoamispäiväksi, koska sieltä kaaoksesta ei löytynyt mitään mitä olisin tarvinnut. Mutta siivotessa löytyi paljon yllättävää. Kirpputorille on nyt lähdössä monta laatikollista tavaraa, kankaita ja vaatteita. Jätettäkin tuli pari säkillistä. Ja vielä on puolet huoneesta selvittämättä. Eli koskahan on seuraava lastenhoitopäivä?

Taannoisten arpajaisten palkinto lähti viikolla postiin. Ja saapui perille. Kerrankin ajoissa. Palkintohan oli omista kokoelmista ja yritin laittaa sellaista, että se olisi vastaanottajalle mieluista. Ohut ja pieni paketti sisälsi pitsiliinan, pitinauhaa, mansetin, vanhan palkintolusikan ja puuvillasta neulotun tiskirätin. 

arpajaisvoitto.jpg picture by pupupossu

Neulonta/virkkausosuuskin on ollut tällä viikolla melkoisen kankeaa. Koska iltaisin olen nukahtanut ysin aikoihin, on se enin neulomisaika mennyt unien parissa. Kaksi isoäidin neliötä sain sentään viikon aikana tehtyä ja tämän kuun osuus niistä on valmiina. Kaikkiaan tein 18 kpl ja se on paljon. Näihin lappuihin palaan toivottavasti seuraavan kerran vasta kun koko peitto on valmiina. Eli aika monen virkatun palan jälkeen. 

paloja.jpg picture by pupupossu

Paitsi että palaan niihin kyllä vielä kerran tässä lähipäivinä kun teen koko hamsterikuun tilinpäätöksen.

Puikoilla on puolestaan ollut Toivolle yöpukupussi. Se on ollut niin unettavaa neulottavaa, että olen ainakin kaksi kertaa nukahtanut puikot käsissä. Vai onko syynä ollut se yleinen väsymys. Pussi onneksi ehkä valmistuu tänään. Tai huomenna. Tai tiistaina.

Pääsiäinenkin alkaa lähestyä. Näkyy meillä virpojien tuomina oksina sekä kylvettynä pääsiäisruohona. Muut koristeet ovat vielä laatikossa kellarissa ja voi hyvin olla, että sinne jäävätkin. Jotenkin kaikenlainen kodin kausikoristautuminen ei ole jaksanut enää kiinnostaa.

virvonvarvon.jpg picture by pupupossu

Toki yhden koristeen sentään askartelin. Kaivoin oikein liimapurkin esille pitkästä aikaa. Pahvimunan päälle liimasin nuottikuvioista käsin tehtyä paperia. Tuli oikein rallimuna. Kun siinä on ne nuotit.

rallimuna.jpg picture by pupupossu