Taisi olla tämän vuoden käsityönvalmistumistoivetavoitteena pari mekkoa. Nyt on eka tehty ja se on jo puoli toivetta. Pahasti näyttää kuitenkin huhtikuu lähenevän ja se tarkoittaa sitä, että alkaa pihajutut ja sitten en paljoa ompelukoneen ääressä aikaa vietä. Joten voi jäädä ainoaksi mekoksi ainakin ennen kesää. Vaikka seuraava on jo leikattu. Ja sitä seuraava. Ja sitä. Ja entä ne kaikki ufot?

Tämä on vähän tyyliltään karjakkomekon ja pikkumyymekon välimuoto. Ommeltu Eurokankaan halppislaarista ostetusta puuvillasta ja kaavan alkuäiti löytyy Suuri käsityö -lehden numerosta 8/2008. Alkuäiti siksi, että kaavaa on muokattu melko runsaasti. Suurennettu ja piennenetty, jätetty pois ja lisätty ja mitä vielä. Alkuperäiskaava kun on lasten kokoa, ei se ihan sellaisenaan sopinut. Aika paljon oli purkamista ja vielä ompeluvaiheessa täytyi leikellä kangasta ja muokata. En ihan helpolla päässyt, viikko tässä meni, mutta tykkään tosi paljon.

***

Anulle: Meillä on rappukäytävä pysynyt lämpimänä ja kuivana jo ennen Fuktisolien laittamista. Vettä ei ole tullut sisälle ennen salaojaremonttiakaan. Alakerran ja rappukäytävän lämpötilaa en tiedä. Vähemmän se on kuin ylhäällä, koska siellä ei juuri oleskella, mutta kosteaa ja kylmää ei ole. Kosteusmmittari on ollut lainassa muutamia vuosia sitten. En enää muista lukemia, mutta vaikka alakerta jää osittain maan alle, oli siellä kuitenkin ihan normikuiva ilma. Siis ei mitään kerrostalokuivialukemia, mutta suositusten väliin osuu. Fuktisolit eristävät kyllä enemmän kuin aikaisempi eriste (eli ei mitään) ja lämmityslaskut ovat pienentyneet huimasti. Ja Fuktisolin laittamisen jälkeenhän on ollut kaksi hyvin kylmää talvea, joten kyllä ainakin me voidaan suositella niiden laittamista. Talossa tapahtuu-blogista löytyy muutama rivi tuosta salojaremontista, mutta siis vain muutama rivi. Seuraavaa remonttia eli talon laajennusta olisi tarkoitus päivittää tarkemmin ja siellä laitetaan jälleen tuota Fuktisolia, mutta taitaa mennä samalle kesälle teidän tulevan remontin kanssa.