Tänään olikin sitten sellainen päivä, että sain tehtyä tosi paljon kaikenlaista. Siitä on nyt hyvä mieli. Aloitin päivän rautalanganväännöillä, kaikki ovat jo varmaan kyllästyneet näihin.

Tänään tein kuitenkin tällä erää viimeset rautalankatyöt ja siivosin työmaan lattialta pois. Tietysti pieni helmirasia kaatui siihen matolle ja mulla on sellainen oisko se sisal-matto, jonka väleihin ne millin kokoiset helmet valahti. Eikä niitä sieltä saanut millään, olisi pitänyt olla pinsetit. Eli sinne jäivät odottamaan imurointia.

Seuraavaksi tein muutaman pienen sudenkorennon helmistä. Ohje oli vuoden 2005 tai 2004 Joulukotivinkissä. Käytettiinhän tähänkin tietty vähän rautalankaa, mutta ihan vähän vain :)

 

Askartelin kaksi ovikranssia, joista tämä toinen tulee keittiöön. Pohjana on valmis kranssipohja. Ympärille kieputin kirkasta rautalankaa, johon olin pujottanut helmiä ja muoviprismoja. Liimasin lopuksi kranssiin pari haarukkaa ja pieniä leivosvuokia.

Lähikuva, ei kovin selvä tosin.

Toisen kranssin tein ulko-oveen. Ei se nyt kyllä ole kovin jouluinen, mutta tuli sen verran hauska, että oli pakko laittaa heti esille. Jos saisin sen joulukranssinkin siihen vielä tämän viikonlopun aikana. Tai sitten tämä on ovessa seuraavaan jouluun saakka. Tuli aika tumma kuva kun siellä ulkona ei se aurinko paista.

Tähän siis kieputin pohjaksi koivun oksia. Tein rusetin kahdesta erilaisesta nauhasta ja liimasin päälle sydämen. Muut kranssin koristeet ovat meidän vanhan näppiksen nappuloita...sellaisia nappuloita, jotka ovat sopivia ulko-oven kranssiin kuten meidän talon numero 122, Enter, muutama nuoli ja pari Home-nappulaa. Niin ja sitten L-kirjain kun miehen sukunimi alkaa sillä ja elättelen toiveita jos joskus naimisiin mentäisiin :)

Osasta näppäimiä tein magneetteja. Niitä tehtiin muutama viikko sitten Strömssössä ja siitä tämä idea. Alma-kissa oli älyttömän kiinnostunut näistä ja yritti kovasti viedä niitä itselleen kun otin tätä kuvaa. Tassu siinä näkyykin, kun yhtä varastetaan :)

Sitten tein koivunoksista yli 2 metriä pitkän 'pötkön', jonka ympärille kieputin valot. Se nököttää nyt meidän tuvan nurkassa ja on kivan näköinen vaikka itse sanonkin. Tässä kuvassa vain pieni osa siitä.

Päivän askartelut päättyivät vielä iloiseen yllätykseen. Tai olihan tämä yllätys tiedossa, mutta silti :) Pääsin mukaan Johannan blogissa Anna hyvän kiertää 'tempaukseen' ja sain siitä hyvästä tällaisen pikku paketin Johannalta. Kolme huopasydäntä, joissa on kivat rautalankakiekurat ja itse tehtyjä nappeja. Nämä ovat aivan ihania :O) Kaikki itse tehdyt lahjukset on minusta parasta mitä tiedän, mutta nämä osuivat kyllä aivan nappiin...ovat punaisia (lempivärini), niissä on huopaa ja rautalankaa (lempimateriaalini) ja muodoltaan ne ovat sydämiä (lempimuotoni). Kiitos paljon Johannalle, täällä ollaan hymy korvissa :)

Ja vielä päivän päätteeksi siivosin askartelutarvikelaatikot ainakin joten kuten. Huomasin, että ensinnäkin kun ne kaikki pienet tavarat on edes jonkinlaisessa järjestyksessä niin niitä näyttää olevan vähän eli on kai mentävä ostoksille ja toiseksi tilaa ei ole silti paljon ja vaikka sain uuden piirongin työhuoneeseeni niin silti tarvin vielä monta lisää.

Nyt menen tuijottamaan telvisiota hyvällä omallatunnolla, enkä aio neuloa tai virkata. Mies lähti työpaikan pikkujouluihin, joten saan vallata sohvan ihan yksin :)