Muokkausta 10.3.2008 klo 19:44 lopussa.


Eilen käytiin Lahdessa Raksa-messuilla. Käytiin kun saatiin liput. Minä lähdin mukaan lähinnä siksi, että pääsin ihmisten ilmoille. Ja kyllä siellä noita ihmisiä riitti. Messujen tähtikohdat olivat: Ilmaiset pullakahvit lahjuksina, jonkun firman - en-muista-minkä - takkaosasto ja se kun meille tarjottiin tilattavaksi Aku Ankkaa. Ei nyt ihan vielä tilata. Minäkin olin sentään puolen vuoden ikäinen ennen kuin isä sen tilasi. Eli pari kuukautta vielä odotellaan :D

Tässä olisi nyt se mun viime viikolla huovutuskurssilla tehty huivi. Niin kovasti kun lupasin, että en mitään mustaa tee, niin kuinkas sitten kävikään.

Mustahuivi3.jpg picture by pupupossu

Huivi on tehty merinovillalevystä ja silkkipongeesta leikatuista kaistaleista. Kaistaleet on ensin pujoteltu ristikkäin korinpohjaksi ja sen jälkeen huovutettu mäntysuovan, kuplamuovin, remonttimuovin ja uimapötkylän avulla.

Mustahuivi1.jpg picture by pupupossu

Tätä mun ei oikeastaan pitänyt koko kurssilla tehdä, vaan kotona. Ja kerran sitä jo aloittelinkin, mutta ei oikein onnistunut. Villa ei tarttunut silkkiin kiinni ihan siten kuin pitäisi. Ei tarttunut oikeastaan ollenkaan. Olen tehnyt aikaisemminkin vastaavanlaisen huivin samoilla materiaaleilla, mutta valkoisilla. Ja muutenkin huovuttanut merinolevyä kiinni silkkikankaaseen. Aina villa on tarttunut hyvin kiinni kankaaseen. Liekö tuon mustan villan käsittely sen verran kovaa, että rullaa täytyi pyöritellä useamman kerran kuin yleensä ennen kuin onnistui.

Mustahuivi5.jpg picture by pupupossu

Mun ainoa musta pikkuhuivi onkin jo pesuissa haalistunut harmaaksi, että kyllä tämä valmistui oikeaan aikaan. Tykkään kovasti. Näitä voisi olla useita eri värisiä. Toisaalta kaksikin riittää. Jos ne muut värit olisi sitten vähän muuta mallia.

Huomenna kurssi taas jatkuu. Jos saisin tehtyä jotain liittyen Huovutushaasteeseen.

Muoks eli vastauksia kysymyksiin. Huivi on kokonaan musta, vaikka kuvissa näyttääkin hiukan harmaalta. Nuo huivin 'loimet' eli silkkipongeet ovat sen verran läpikuultavat, että tuollaisena yksinkertaisena eivät näytä aivan pikimustalta. Eli loimet ovat pelkkää silkkiä, 'kuteet' puolestaan pelkkää merinolevyä. Silkkikaistaleet on revitty kankaasta eikä niitä ole mitenkään kantattu. Eivät kuitenkaan käytössä tai pesussa rispaannu. Ainakaan aikaisemmin (ehkä pari vuotta sitten) tehdyssä huivissa niin ei ole käynyt. Loimien päihin huovutin kuitenkin kiinni pienet palat merinolevystä molemmin puolin. Mutta ihan vain ulkonäkösyistä.