Mun piti tänään vain pikaisesti käydä netissä, lukea blogit ja jättää oma päivittämättä, mutta tässä sitä nyt sitten ollaan. Laitoin NetAnttilaan valokuvatilauksen ja ruutuun tuli ilmoitus, että kuvien lataamisen arvioitu kesto on puolisen tuntia. Tässä ehtii nyt sitten hyvin päivittämään. Luulisin.

Ja kiitos uusista tunnustuksista. Tässähän ihan punastuu.

***

Kyllä mä välillä itsekin ihmettelen sitä, miten jaksan ylipäätään mitään tehdä. Kun kotona on kuitenkin pieni vauva, jonka kanssa sitä aikaa kuluu reippaasti. Ja olen kuitenkin aika vanha pienen vauvan äidiksi. No. Aina en jaksakaan. Ja kyllä suuri ja iso kiitos siitä, että ehdin jotain tekemäänkin kuuluu mun hienolle isolle miehelle! Mies on meillä se joka yleensä laittaa ruoat ja imuroi. Ja auttaa kaikessa muussakin. Mä taidan tehdä meillä kovin vähän kotitöitä. Kerran kun huonon omantunnon puuskassa sanoin miehelle, että hävettää ihan kun se tekee niin paljon, se vastasi, että sitä vartenhan se on, että auttaa. Niin. Ihanko vain sitä varten?

Minun ja vauvan nykyinen päivärytmi muodostuu suunnilleen näin: Nukutaan melko myöhään, vauva syö aamupalan, minä syön aamupalan ja sillä aikaa vauva makaa keittiön lattialla ja selittää. Minä puen, pesen hampaat, silitän kissoja, teen jotain pientä ja vauva on edelleen keittiön lattialla. Sitten menen sohvalle neulomaan tai nettiin ja imetän vauvaa samalla. Vauva nukahtaa syliin ja jatkan sitä mitä olinkin tekemässä. Vauva herää ja syö taas, sitten mennään yhdessä ulos tai vauva yksin. Kun vauva on yksin ulkona on unien pituus noin kolme tuntia eli siinä ehtii taas tehdä jotain. Illalla mies onkin sitten kotona ja auttaa vauvan hoidossa eli taas on vähän omaa aikaa. Välillä aina imetystä. Yöt menee siten, että vauva syö pari kertaa ja nukkuu siinä välissä 2 - 3 tuntia. Ja onneksi yleensä nukahtaa heti syötyään. Toivo nukkuu mun vieressä, joten kovin usein en joudu yöllä nousemaan sängystä. Tällainen rytmi nyt. Yleensä. On niitä erilaisiakin päiviä välillä. Ehkä joka toinen.

IMG_8341.jpg picture by pupupossu

Joskus väsyttää kovasti, mutta useimmiten vain vähän. Toivo on kai kuitenkin sellainen helppohoitoinen vauva. Aika harvoin tulee isompia valvomisia ja kiukkuja. Paitsi viime yönä. Ja silloin kun vatsaa kipristelee. Ja silloin kun Toivo suuttuu tissille. Mutta yleensä meillä menee ihan hyvin.

Ja jottei mulla kävisi aika pitkäksi ilmoittauduin mukaan tällaiseen.

Eli Salainen neuleystävä 2008 antaa puuhaa neljäksi kuukaudeksi. Mutta eihän sitä ystävää sentään joka päivä tarvitse muistaa. Ja tämän ansiosta pääsee taas käväsemään lankakaupassakin :O)

Neulominen ei mulle kyllä ole ihan viime päivinä kovin paljon maistunut. Ranne ja sormet ovat kyllä kunnossa, mutta aloitin sellaista työtä, joka ei motivoi. Ja edellinenkin virkkaus oli tylsä tehdä. Pieni juttu, mutta silti tähän meni aikaa. Ja juuri siksi kun se oli niiiiin tylsä.

IMG_8524.jpg picture by pupupossu

Näkyykö siinä kuvassa edes mitään? Valmistui tuossa äskettäin pieni ruskea pussukka virkkaamalla. Lankana Novita Huopanen, koukulla no 4. Lankaa kului noin 70 g. Nappikiinnitys ja nappina Virosta ostettu katajanappi ja koristeena huovutettu sydän.

IMG_8525.jpg picture by pupupossu

Tätä oli tylsä tehdä ja lopputuloskaan ei oikein miellytä. Saa nähdä tuleeko käyttöön vai jääkö kaapin perälle. Tarkoitus oli tehdä pieni pussukka, johon mahtuu pikkuinen kukkaro, kotiavain ja kännykkä. Tämä käyttöön vauvan kanssa ulkoillessa, ettei tarvitse tunkea noita tavaroita taskuun. Koska inhoan sitä, että taskuissa on tavaraa. Tämä pussukka oli alun perin tarkoitus tehdä huovuttamalla, mutta virkkaukseksi meni. Saa nähdä tuleeko sitä huovutettua vielä vastaavaa. Tuskin ihan heti.

***

Tätä kirjoittaessa meni kuvien tilaaminen jumiin. Nyt en tiedä lähtikö tilaus eteenpäin vai ei. Höh. Melkein suututtaa.