Tyyne, Tyynevieno, Tyynentyyne, Tyynelä, Tyyneläinen, Hulivili, Tyyppi. Se on nyt jo 11 kuukautta vanha. Tänään käytiin kontrollipunnituksessa, koska edellisellä kerralla oli paino pudonnut. Vähän oli painoa tullut nyt lisää ja käyrä muuttunut tasaiseksi. Ja se on hyvä se. Joku miinuskäyrä se oli. Minen niistä niin ymmärrä. Pituus nyt 74 cm, paino 8.62 kg.

Puhetta tulee nyt kovasti paljon. En siitä juuri mitään ymmärrä. Äitiä se huutelee ja muutaman kerran on sanonut isi. Että ihan perinteisissä ekoissa sanoissa mennään.

Kävelee tuen kanssa. Jokusia kertoja on seisoskellut hetken ilman tukea. Ja ollut siitä aika ylpeä.

Ruokailee samoja ruokia kuin mekin. Edelleen imetän. Joskus syö näin nätisti.

Yleensä syö näin.

Päiväunien määrä on vähentynyt yhteen. Pituus 2 - 4 tuntia. Välillä saattaa ottaa aamulla puolen tunnin tirsat. Päiväunille nukahtaa yleensä jo ulkovaatteita pukiessa. Joskus joudun sata metriä työntämään. Iltaunille nukahtaminen onkin sitten vaikeampaa. Tai ei nukahtaminen niinkään, mutta kun se uni ei oikein meinaa iltaisin maittaa muualla kuin sylissä.

Parhaita leikkejä on kaikki ne mitä Toivokin leikkii. Tai ainakin Toivon leikkien seuraaminen ja häirintä. Ja ne parhaat lelut. Jos ei kirjaa pääse maistelemaan niin silloin parasta on traktorit.

Ja kyllä. Se pukeutuu Toivon vanhoihin vaatteisiin. Löytyy sieltä yhdestä kuvasta ihan vain Tyynelle ostettu vaaleanpunareunainen body.