Useampi päivä oli aurinkoa ja hellettä. Tänään on satanut vettä ja aamukahvin aikaan oli niin pimeää, että täytyi laittaa valot. Toisaalta hyvä, että satoi. Vieressä kulkeva hiekkatie pölysi ja pensaat siinä vieressä olivat törkeän näköisiä. Ja sen lisäksi olen hyvin laiska kastelemaan. Vaikka kastelen vain kasvihuoneen tomaatit ja ruukkukukat ja muutaman uuden istutuksen, ja nekin ehkä noin joka kolmas päivä, niin silti pihalla on jo aika rehevää.

Kasvimaalla kasvaa hurjasti ja olen onnistunut tavoitteessa pitää kylvöt ja kasvut rikkaruohottomana. Noin ainakin suunnilleen. Osa kasvusta on jo niin tuuheaa, ettei siellä rikat pääse kasvamaankaan. Tässä kasvaa sekaisin perunaa ja hernettä ja edelliskesältä itsekylväytyneitä kehäkukkia, jotka levittäytyvät hiekkalaatikon puolelle.

Herukat alkavat kohta kypsyä, vadelmissa ei näy punaista vielä lainkaan, mansikat on jo syöty. Kirsikoita syödään nyt päivittäin kilpaa harakan kanssa. Me ollaan ehkä hiukan voitolla.

Laitoin vanhat ja huonokuntoiset, mutta ihanan harmaantuneet ja sammaltoituneet tikapuut koristeomenapuuta vasten koristeeksi. On kivat.

Olen myös jälleen harrastanut kivien siirtelyä. Talon sivussa oleva istutusalue oli ruman muotoinen. Koska siinä osassa pihaa ei juuri oleskella (paitsi nyt useammin kun pyykkiteline on siirretty sinne) on ruma reuna saanut olla. Paitsiettä se näkyi ikävästi keittiön ikkunasta. Ja koska keväällä vaihdoin peittävämmät verhot vähemmän peittäviin, oli ruma reunus koko ajan näössä.

Muotoilin penkin reunat uudelleen ja erotin istutusalueen sorasta isoilla kivillä. Lisäsin kompostimultaa ja istutin pari uutta kukkaa: konnantatar, kaunopunahattu ja kirjavalehtinen pikkutalvio. 

Seuraavat puuhat on yrttimaalle pienen aidan rakentaminen vanhoista kattotiilistä, yhden harvaan istutetun kohdan kunnostaminen ja marjapensaiden alustan siivoaminen. Nuo kaksi ensimmäistä on kivoja juttuja, mutta voisiko joku muu repiä heinät pois marjapensaiden juurelta?