Nyt olen kolmena päivänä ommellut vähän. Tai oikeastaan aika paljon. Mutta helppoja juttuja eli vauvan huoneeseen ehostusta. Ja vähän muutakin. Ostin jo aikaa sitten ruskeaa ruudullista mitä lie polyesterikangasta. Kankaan materiaali ei nyt ehkä ole ihan sitä mitä halusin, mutta noita ruudullisia kankaita tuntuu olevan aika vaikea löytää. Varsinkin kun halusin ruskeaa. Tämä nyt kuitenkin on väriltään sopivaa, vaikkei puuvillaa olekaan. Ja oli myös edullista, alle 6 euroa/metri.

Yksinkertaiset verhot. Valkoiset pitsiverhot ovat vanhat, nämä ruudulliset tein siihen lisäksi. Kappana ruskea virkattu kirpputorilöytö. Vielä tuohon tankoon pitäisi jotain tehdä. Siitä mulla on jo idea, valmistunee lähipäivinä.

IMG_7371.jpg picture by pupupossu

Tuoliin istuintyyny. Tein siihen pienen röyhelön eteen ja kiinnityksen nauhoilla. Välissä on ohut vanu.

IMG_7366.jpg picture by pupupossu

IMG_7368.jpg picture by pupupossu

Kaksi koristetyynynpäällistä. Röyhelöt näissäkin. Tilkkutyynynpäälliset ja nalle ovat vanhaa tuotantoa ja valkoiset tyynyt sain joululahjaksi viime vuonna.

IMG_7376.jpg picture by pupupossu

Kokonaisuus näyttää ihan kivalta, vaikka jotenkin vähän tyhjältä. Mutta eiköhän tuota tavaraa vielä keräänny ajan kanssa niin paljon, että toivoisikin huoneen näyttävän tyhjältä :O) Niin vielä. Matto on itse huovutettu muutama vuosi sitten. Se on kaksipuoleinen eli toisella puolella on erilainen väritys ja kuvio.

IMG_7379.jpg picture by pupupossu

Ruutukangasta jäi jäljelle sen verran, että ompelin siitä vielä kassin mukana kulkeville käsitöille. Pitsi on perintöpitsiä ja sydänapplikaatio on vanhasta froteepyyhkeestä.

IMG_7400.jpg picture by pupupossu

Tein vielä muutamalle säilytyspurkille huput. En nyt oikein vielä tiedä pidänkö näistä. Olkoon tuossa nyt ainakin vähän aikaa.

IMG_7398.jpg picture by pupupossu

Ja koska ompelukoneessa oli valmiiksi ruskeat langat ompelin ruskeasta froteepyyhkeestä muutaman kestovaipan ja imun. Niistä ja kolmesta muusta vaipasta tarkemmin sivulla Kestovaipat. Ruskeaa ruutukangasta jäi vielä pieni palanen, vaikka aika paljon siitä jo teinkin. Välillä on kyllä tehtävä jotain muuta.

***

Nyt on tarkoitus käynnistää tuo kestovaippatehdas. Eli yritän saada valmiiksi noita vaippoja parikymmentä ennen vauvan syntymää. Jos joka päivä teen edes yhden niin hyvin ehdin, jos laskettua aikaa tuijottaa. Samoin on tarkoitus joka päivä silittää viisi vaatetta (taas!). Meidän perheessä ei tuo silitys oikein ole sujunut tänäkään vuonna ihan kuten pitäisi. Edellisen kerran kun sovittiin, että kumpikin silittää viisi vaatetta päivässä, kesti tuo silitysjakso tasan päivän. Mutta nyt on lähtenyt hyvin. Tänään ompelin neljä vaippaa ja silitin 14 vaatetta. Huomenna voin sitten pitää silitysvapaan päivän :D