Muistaako joku vielä Hattuset vuoden takaa? Lupasin tehdä Hattusen perheelle uudet värikkäämmät hatut tänä syksynä. Uudet tein, väriä ei ehkä ole kuitenkaan niin paljon kuin kuvittelin. Mutta kyllä Hattuset näistäkin tykkää.

Poika Hattunen

Lanka: Drops Merino Extra Fine. 100 % merino. Kulutus 60 g.

Puikot no 4.

Ohje: Joku Novita-lehti, en nyt muista mikä, mutta tässä on vain silmukkamäärä sama, kuin ohjeessa, sillä tuo 'sidonta' on tehty aivan eri lailla kuin ohjeessa koska en ymmärtänyt miten se olisi oikeasti pitänyt tehdä.

Tupsu oli Poika Hattusen oma toive ja autonappi on ostettu joltain käsityömessuilta. Hatusta olisi voinut tulla aavistuksen verran syvempi, mutta kyllä tuokin vähän aikaa menee.

Ja Dropsin Merino on ihanaa neulottavaa. Sitä voisi neuloa aina.

 

Tyttö Hattunen

Lanka: Rowan Pure Wool Aran. 100 % villa. Kulutus 70 g.

Puikot no 5.

Ohje: Ullaneule/Emil-pipo.

Jos Dropsin Merinoa voisi neuloa aina, niin kyllä voisi tätäkin. Tykkään. Pipon malli on myös minusta kiva ja näyttää kasvuvaraakin olevan. Täydellinen.

Nallenappi on joltain Salaiselta Ystävältä, en enää muista keneltä.

Tyttö Hattusen toinen

Ja koska kyseessä on tyttö, pitää hattuvalikoimaa olla enemmän. Kaava tähän hattuun on piirretty jostain kirjasta, jonka nimi on unohtunut. Ulkopuolella on Eurokankaasta ostettua villaneulosta, sisäpuoli veluuria. Koristukset on virkattu ja kirjottu SNY:ltä saadulla itse värjätyllä villalangalla. Tuo villalanka on minusta ihanaa ja olen useaan kertaan pyöritellyt sitä miettien mitä tekisin. Toisaalta joissakin langoissa riittää, että pääsee katselemaan, hypistelemään ja ihastelemaan sitä väriä.

Rouva Hattunen

Lanka: Novita Rose Mohair. Kulutus 40 g.

Puikot no 4.

Ohje: Ulleneule/Kopernikus-myssy.

Mohair se on varmaan monen muunkin inhokki, mutta ei tämä nyt niin kamala juttu ollut kun oli niin pieni ja nopeasti valmistuva. Hatun malli on kiva ja tuntuu ja näyttää päässä hauskalta. Sinne sisälle mahtuu hyvin nutturat, letit ynnä muut hiussysteemit, joten tykkään. Ja tämä ohut myssy on kyllä hyvä silloin kun ei ole vielä niin kovin kylmä. Tästä tuli aika suosikki.

Rouva Hattusen toinen

Lanka: Noro Silk Garden. Silkki 45 %, mohair 45 %, villa 10 %. Kulutus 70 g.

Puikot no 4.

Ohje: Ullaneule/Erkki.

Ja koska Rouva Hattunenkin on tyttö, niitä hattuja pitää olla. Vielä en tiedä, onko hattu kiva vai ei. Pitää ensin olla käytössä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että päätyy kirpputorilaatikkoon.

Mutta Noro se on myös minusta hauskaa neulottavaa - vaikka siinä on silkkiä ja tuota mohairia. Hauskuus tulee kai tuosta värien vaihtelusta. Koskahan sitä raaskisi ostaa Noroa niin paljon, että saisi puseron tehtyä. Jos vaikka sitten kun menee takaisin oikeisiin töihin.

Herra Hattunen

Lanka: Drops Merino Extra Fine. 100 % merino. Kulutus 60 g.

Puikot no 4.

Ohje: Ullaneule/ Aatos-pipo.

Merinoa riitti vielä Herra Hattusen isänpäivälahjapipoon. Ja jäi tähteellekin sen verran, että vielä niistä yksi Hattunen saadaan.

Ohje on lasten pipolle, mutta koska tein vähän isommalla puikolla, uskoin, että mahtuu herrallekin. Ja mahtuihan se, vaikka olisin voinut ehkä aavistuksen isommaksi tehdä.

Pipojen ja myssyjen koon arvioiminen on minulle niin vaikeaa. Vaikka teksisi ohjeen mukaisella langalla ja puikoilla ei siitä välttämättä tule sopivaa. On ihan arpapeliä, että onnistuuko. Poika Hattuselle on vielä sopivamman kokoinen pipo tehtävä ja Rouva Hattuselle tietenkin. Ensi syksynä kenties jälleen kaikkien Hattusten uudet hatut.