Vihdoinkin jotain on valmistunut! Pitkästä aikaa olen saanut käsitöitä tehtyä - tosin keskeneräisiä on joitakin ja suunnitteilla tietysti paljon, mutta intoa ja aikaakin näyttää nyt löytyvän. Kiva.

Valmiiksi sain eilen virkattua ET-lehden 10/2007 ohjeella italialaisen kesäkassin :O) Hieno nimi, mutta aika hieno on kassikin. Näitä näkyy vilahdelleen eri blogeissa pitkin kesää ja kaikki näyttävät mielestäni tietenkin paremmilta kuin tämä. Syynä lienee oma värivalinta eli musta. Ei ehkä kiitollisin väri kuvattavaksi, mutta luonnossa näyttää hyvältä ja olen oikein tyytyväinen.

IMG_7040.jpg picture by pupupossu

Lankana kului Novita Tennesseetä noin 250 g, koukulla no 3. Napakampi olisi tullut 2,5 koukulla, mutta kolmosen koukun valitsin siksi, kun tämä työ oli matkavirkkauksena ja bambuisia koukkuja minulla on vain numerot 3 ja 4. Eli kassi on valmistunut pääosin Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Sunny Beachin rannalla. Tosin kotona sitten viimeistelty. Ja kassi on tehty tiukasti ohjeen mukaan. Mallivirkkaus oli helppo ja sen oppi heti ulkoa. Bambukoukulla virkkaminen oli kankeampaa kuin metallisella. Silti tätä oli kiva tehdä.

Kassi oli tänään jo käytössäkin - ennen kuin kesä ehtii päättyä. Käytiin kummipojan ja sisarensa yhteissynttäreillä. Siellä oli neljän viikon ikäinen vauvakin vieraana - voi kun oli pieni! Maitoa ei sentään rinnoista alkanut valua vaikka vauvan näinkin :O) Sen sijaan jonkinlainen pesänrakennusvaihe kai on menossa, sillä tänään siivosin vaatekaapit vaikka ne olen vasta äskettäin järjestänyt.

Seuraava ehkä valmis työ on jo kesällä aloitettu ja pahasti kesken jäänyt vauvan nuttu. Oikeastaan aloitin sen tekemisen alusta, sillä se alkuperäinen mallineule ei oikein ollut minun mieleen. Mutta tästä lisää myöhemmin.