Toivolla päättyi kerho tällä viikolla ja se tiesi kevätjuhlia. Tajusin varmaan vähän liian myöhään, että perinteisesti juhliin laitetaan uudet ja siistit vaatteet. Siitä ainoasta kaupasta, minne sillä hetkellä ehdin, ei löytynyt mitään kivaa tai järkevää. Onneksi kotona oli aikaisemmin keväällä Eurokankaasta ostettu merirosvokuvioinen kangas, josta pikaisesti ompelin t-paidan. Se oli kovin mieleinen ja muuta uutta ei sitten tarvittukaan. Ja koska kerhon kevätjuhlista oli kyse ja kerhossa oltiin aina reinoissa, piti juhliinkin saada reiskat jalkaan.



Vaikka t-paita valmistui tuntia ennen juhlia, oli kerhotätien muistamiset valmiita sentään jo kuukausi sitten. Tein tiskirätit, lankana Katia Bombay, puikot no 3 tai 4 tai jotain siltä väliltä. Kulutus 70 g. Tuli kivat, toivottavasti menevät käyttöön.



T-paitoja olin leikannut valmiiksi jo muutama kuukausi sitten ja merirosvokuvioisen t-paidan nopeasta valmistumisesta innostuneena ompelin loputkin. Kaavat näihin olen piirtänyt itse, mallina kaupan valmispaita. Vaaleanpunainen ja musta on vanhoista aikuisten t-paidoista tehtyjä ja keltainen kangas on Sampsukasta.







Tällä viikolla ollaan kerhon juhlien lisäksi kyläilty ja käyty ostamassa lapsille uima-allas ja Tyynelle keinu. Koska pienessä pihan uima-altaassa ei voi uida renkaan kanssa, on pitänyt käydä myös jo järvessä uimassa. En minä.



Omalla paikkakunnalla on joka kevät järjestetty lastenvaate ja -tarvikekirppis, jossa kävin nyt ekaa kertaa. Ja aion mennä varmasti ensi vuonnakin ja silloin kunnon ajan kanssa. Kenenkään myyntipöydällä ei näkynyt niitä ylihinnoiteltuja, nyppyisiä ja tahraisia vaatteita, joihin yleensä kirpputoreilla törmää. Sain kassillisen hyviä vaatteita, muutaman ehjän lelun ja Toivolle seinälampun tosi edullisesti. Vaatteita soviteltiin kotona innokkaasti, etenkin Tyyne, joka taisi kokeilla kaikki Toivonkin vaatteet.



Ihanan kesäisitä päivistä on nyt saatu nauttia oikein urakalla ja melkein kaikki toiminnot on siirretty ulos. Olen jo jonkin aikaa maalaillut pihamökissä ja kaikenlaisen pikkusälän lisäksi on uuden maalipinnan saanut kori ja tuoli. Maalina Helmi-kalustemaali ja sävy nimeltään Karamelli. Ihana väri, kuten Tyyne sanoi.