Tämä on mun viimeinen sairaslomapäivä ja huomenna pitäisi mennä töihin kolmen ja puolen kuukauden tauon jälkeen! Pelottaa vähän. Tai jännittää. Ja pelottaa. Vaikka en tiedä, että mikä. Monet työkaverit ovat soitelleet tasaiseen tahtiin ja pari on käynyt kylässäkin, että kyllä tiedän mikä meininki siellä odottaa eli täysi kaaos. Ja esimieskin soitteli viime viikolla ja lupasi, että saan pehmeän laskun, mutta silti. Olen kai tässä ehtinyt jo sen verran mökkiintyä kotiin ja pelottaa kai sekin, että miten taas ehdin jakaa aikaani kaikelle. Ja sitten vielä se, että kaikille työkavereille pitää selittää miten mun leikkaus meni, miten olen voinut ja sitä ja tätä. Siinä kai sen viikon sitten saa hyvin menemään - selittämällä.

Pitkän sairasloman aikana olen sitten vielä jäänyt pahasti koukkuun tähän blogimaailmaan. Tai siis on ollut niin hyvin aikaa kirjotella ja lueskella. Aion kyllä yrittää jatkaa yhtä usein päivittämistä vaikka nyt aluksi varmaan tekee tiukkaa koska ehkä olen melko väsynyt. Kun tuo yleiskunto ei ole vielä mikään kaikkein paras. Tosin olen kyllä huomannut sen parantuneen ja paljon tässä parin viime viikon aikana.

Töihin on kyllä ihan kiva mennä ja saada elämä taas säännölliseksi. Ja nähdä työkavereita. Oikeastaan kaikki ovat siellä tosi kivoja. Olen kotona ollessa yrittänyt aamuisin herätä ennen seitsemää (ja siinä melkein aina onnistunutkin) ja sitten katsoa tietyn sarjan aamulla televisiosta - säännöllisyyttä siis on sairaslomankin ajan löytynyt :O)

Sunnuntain varsinainen aihe on sitten keittiöremontti. Tänään on siis virallinen remontin alkamispäivä. Miehen kanssa tyhjennettiin kaikki keittiön kaapit. Voi olla että lähipäivinä (viikkoina tai jopa kuukausina) syödään paljon pikaruokaa. Laitan tähän muutaman kuvan keittiöstä miltä se näyttää nyt. Kaiken on tarkoitus mennä uusiksi.

IMG_3489.jpg

Talo on rakennettu 60-luvulla ja kaapistot ovat alkuperäiset. Ihan hyvät puiset kaapit, mutta ehkä hiukan hankalat käyttää. Ja rapistuneetkin ajan kanssa. Kun muutettiin tänne, uusittiin keittiössä vetimet, tasot, laatat ja tapetit. Nyt siis kaikki nämäkin vaihdetaan. Kodinkoneet ovat alle kymmenen vuotta vanhoja, mutta varmaan niitä halvimpia malleja eli ei mitään hyviä. Vaihtoon nekin.

IMG_3367.jpg

Näissä kuvissa on jo hyvin tyhjennetty versio keittiöstä.

Vielä tänään olisi tarkoitus purkaa hiukan listoja ja varmaan aloittaa kaappienkin irroittamista. Katsotaan nyt mitä ehditään. Olen kyllä nyt aika innostunut tästä ja ollut koko päivän remonttihaalarit päällä vaikkei vielä olla tehty mitään sellaista missä näitä vermeitä tarvitsisi. Netissä surffaukseen ei kai maalarinhaalareita tarvita :D

IMG_3511.jpg

Vielä ihan vähän käsityöasiaakin. Villatakin napeista. Kommenteissa oli kysymys, että ovatko takin napit itse tehdyt ja kyllä ne ovat. Pienen puisen ympyrän ympärille virkkasin hupun. Aika kiva keino saada oikeanlaiset napit ja minusta tuollaiset sopivat hyvin neuleeseen.

Toinen käsityöasia. Luulin, että ehdin tänään ompelemaan verhot ja housut ja huovuttamaan pari juttua ja neulomaan kämmekkäät valmiiksi. Väärä luulo. Mitään ei valmistu. Kämmekkäät kyllä ensi viikolla ja ehkä myös housut. Riippuu siitä miten jaksan. Tänään kuitenkin vain aloitellaan remonttia :O)