Vaikken nyt tee juuri muuta kuin istun sohvannurkassa ja neulon tai hengaan netissä, niin silti aika hitaasti valmistuu. Tai kyllä sitä valmistakin tulee, mutta noiden joululahjojen osalta ei oikein tapahdu mitään. Ei ole sopivia puikkoja tai lankaa tai jotain. Takkuaa. Etenkin lanka on aina väärää. Luulisi, että melkein kolmestakymmenestä kilosta löytyisi sopivaa, vaan kun ei löydy. 

Tein sitten itselle lapaset. Kun löytyi sopiva lanka ja puikot ja ohje.

Lapaset

Lanka: Rowan Pure Wool Aran. 100 % villa. Kulutus 90 g.

Puikot no 5.

Ohje: Vogue Knitting Fall 2008.

Lapaset ei ole ihan ohjeen mukaan tehtyjä, kun eihän tuossa lehdessä ollut kaaviota vaan se olisi pitänyt sähköpostilla tilata. Ja siinä hetkessä kun se tekemisen inspiraatio iskee ei ole aikaa mennä lähettämään ainuttakaan postia saati sitten odottaa vastausta, joten tein ilman kaaviota. Eikä se sitten sujunutkaan pelkästään kuvaa katsomalla ihan sulavasti.

Ensimmäinen lapanen on neulottu neljään kertaan ennen kuin tuli hyvä. Ja toinenkin kahteen kertaan. Eli aika monta kertaa purkasin rannekkeeseen asti. Kokeilin niitä ohjeen nyppylöitä vaikka millä tavalla, mutta kun ei tullut hyvää missään versiossa, niin lopulta päätin jättää nypyt pois ja olen tosi tyytyväinen ratkaisuun. Nyt kun vaan pääsisi vähän ulkoilemaan ja käyttämään näitä. Päivittäisen ulkoilun postilaatikolle ja takaisin olen toistaiseksi tarennut tehdä ilman hanskoja.

Lanka oli mukavaa neulottavaa kuten kaikki Rowanin langat, mitä olen ikinä neulonut. Ja malli se on vain minun mielestä kaunis. Tykkään näistä kovasti. Taisi tulla lempparit.

Ei ole ihme, ettei mitään valmistu kun kaikki pitää tehdä moneen kertaan. Toki nämä oli ihan huiput tuossa purkamisen määrässä, tämän jälkeen olen selvinnyt vain purkamalla yhden puseronalun.