Muutamia pieniä villaneulomuksia on valmistunut viime päivinä. Villaiset vaippahousut, tossut ja sukat.

IMG_7271.jpg picture by pupupossu

Tossut on neulottu Woolista puikoilla no 2½. Lankaa kului vajaa 20 g. Viiteellisenä ohjeena käytin Käspaikan Neulonta A & O tossujen ohjetta. Aika tavalla muuttelin sitä. Käytin koko tossuissa pidennettyä helmineuletta. Ihan täydellisen tyytyväinen en ole näihin, mutta kyllä ne käyttöön kelpaavat.

IMG_7269.jpg picture by pupupossu

Sukat on myös Woolista puikoilla no 2½. Langankulutus noin 25 g. Ohje löytyy Suuresta käsityölehdestä 9/2001. Ihan vahingossa löytynyt ohje. Tuo lehti oli menossa jo kirpputorille siksi kun siinä ei ollut mitään tarpeellista. Selailin kuitenkin vielä noita kirppislehtiä ja siinähän oli monta sivullista vauvanneuleiden ohjeita. Lehti poistui heti kirpputorikasasta.

IMG_7265.jpg picture by pupupossu

Aika tylsän väriset nämä sukat. Me sanotaan tätä väriä mummun villahousujen väriksi. Kun mummulla oli tämän väriset villahousut. Ja naapurin mummullakin. Väri näytti kyllä kerällä paremmalta. Mutta ehkä sukat sitten ovat käytössä muiden vaatteiden kanssa paremman näköiset. Muuten olen tosi tyytväinen sukkiin. Ja näitä oli kaiken lisäksi kiva tehdä. Ei tietoakaan sukantekokammosta. Johtuu varmaan siitä, kun tuo kantapää tehtiin vähän eri tavalla. Luulen, että tein siinä silti jonkinlaisen virheen koska se näyttää ehkä hiukan oudolta. Mutta se ei todellakaan pilannut sukanneulomisiloa :O) Ja seuraavat sukat on jo puikoilla. Ja ihan aikuisen kokoa!

Villaiset vaippahousut jälleen Ottobren ohjeella. Lankana Pirtin kehräämön hahtuva ja puikot no 5. Hyvin onnistuivat. Vaikka juuri näitä neuloessa niska jämähti hetkellisesti. Taisin vähän silloin innostua liikaa.

IMG_7262.jpg picture by pupupossu

Kirjoin housuihin pienen sydänkoristeen sukkien beigellä langalla. Housuista tuli heti paljon kivemman näköiset.

Itselleni aloin tekemään kerrankin jotain värillistä. Liivihameen yläosaa Norosta. Kesken on vielä ja vähän sitä on hankala tehdänkin kun ei oikein pysty mittaamaan itseään kunnolla. Ja tämän yhden kappaleen tekemisen jälkeen huomasin, että lankaa riittäisi vielä isompaan liiviin, joten tämä kai joutuu vielä purkuun.

IMG_7279.jpg picture by pupupossu

Vähän tylsän värisiä ehkä nuo vauvanneuleet. Mutta kun me ei tiedetä tuleeko tyttö vai poika. Siksi on pakko käyttää vielä neutraaleja värejä. Tosin kyllä aika moni muu jo tietää kumpi sieltä on tulossa. He, jotka aina tietävät etukäteen kumpi tulee. Osa tietäjistä joutuu kyllä pettymään. Koska. Osa tietää vauvan olevan poika ja osa tietää vauvan olevan tyttö. Kyllähän minäkin sen näillä todennäköisyysprosenteilla pystyn sanomaan. Se on tyttö tai poika :D