Varoitus: Päivitys sisältää lopussa vauvankakkajutun (ja kuvan).

Muumimukeja saa ainakin Lahden Sokoksesta. Näyttää Muurlan sivuilla olevan myös myynnissä ja suurempi valikoimakin.

Viime viikolla ostettua maalipurkkia olen alkanut tyhjentää. Olen maalannut jotain joka päivä ulkona pihamökissä, hyvässä valossa ja suojassa sateelta. Vaaleanpunaisen kuorrutuksen on saanut nyt kaksi koria, tuoli, matkalaukku ja arkku. Ja maalia on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä. Toisaalta on myös paljon maalia kaipaavia huonekalujakin. 

Muuten on viikko sateista huolimatta mennyt pihapuuhissa. Siistimistä, suunnittelua, kivien siirtelyä, kuivien oksien leikkaamista. Kävin katsastamassa erään puutarhan tässä lähistöllä, joka on kaunein ikinä. Tuliaisiksi kotiin sain muutaman taimen. Tänään kävin läheisellä puutarhalla perennaostoksilla. Eli huomenna varmaan on luvassa perennojen istuttamista. Ja maalaamista vaaleanpunaisella maalilla.

Meidänkin pihalla vihdoin kukkii voikukat. Toivo juoksenteli innoissaan ympäri pihaa ja keräsi niitä minulle. Ulkona on suuri kimppu maljakossa ja sisällä pieni. Toivo tuo äidille kukkia kun äiti ilahtuu niistä. Toivokin ilahtuu niistä. Toivo tykkää näistä auringonvoikukista.

Ja sitten se vauvankakkajuttu. Tai no ei nyt enää niin vauvan. Tyyne on pikku hiljaa alkanut opetella potalle. Kovin mielellään se siihen menee ja siinä istuu ja sille aina haluaa kun vain kuuleekin sanan potta. Tänään Tyyne hoki kakka kakka ja pääsi potalle. Ihan ei tähtäys osunut kohdilleen, mutta tästä on hyvä jatkaa. Äitiiiiiii! Tyyne kakkasi matolle. Tule katsomaan. Tule haistamaan. Se HAISEEEEE! Ota kuva siitä. Tuleeko se haju kuvaankin? Ja Tyynen kommentit: Oho. Oho. Oho. Kakka. Kakka. Kakka. Oho.