Melkein koko viikko kului tavallisten kesärutiinien merkeissä. Aamulla herätys, puurot ja kahvit. Vaatteet päälle ynnä muut aamutoimet, pesut, petaukset ja imuroinnit. Sitten jo ruokaa valmistamaan tai ulos. Ruokailu, siivousta, pesuja ja pusuja. Tyyne päiväunille, muut ulos, maalausta, pihajuttuja ja välipalaa. Tyyne herää, syödään ja taas ulos. Iltatoimet, pesut ja pusut, iltapalat ja lopuksi sammuminen sohvalle. Ei neulomista koska normaalin neulomisajan (=illalla telkan ääressä) nuokun sohvalla.

Pieniä poikkeuksia viikkoon toi lasten serkun käyminen uudella moottoripyörällään, muurarin vierailu ja nimpparikahvikestitykset. Sen lisäksi yhtenä sadepäivänä ompelin keittiöön uudet verhot. Toisena sadepäivänä leikkasin Toivon kanssa tuoksuvatukat ja kastuin alushousuja myöten. Olisi kannattanut laittaa sadevaatteet päälle.

Muuta normaalista poikkeavaa oli voikukkien kitkeminen nurmikosta. Kolme kottikärryllistä kukkia on pieneltä alueelta kuskattu  pois ja siinä  on ehkä jotain sadasosa kaikista. Kitkeminen loppui siihen. 

Poikkeavaa on myös ollut kiukkuinen, huonosti nukkuva, huonosti syövä ja väsynyt Tyyne. Ilmeisesti hammas tulossa. Miksei ne hampaat voisi olla jo syntyessä.

Muuta erilaista viikolla on ollut kukkiva posliinikukka. Melkein 25 vuotta sitten varastin pistokkaan ja sain kukan myös kukkimaan silloin aluksi. Kukka ei pitänyt muutoista ja nuupahti. Jouduin ottamaan uuden pistokkaan omasta nuupahtaneesta kukasta, joka sekään ei oikein viihtynyt missään. Pari kuukautta sitten siirsin kukan jälleen kerran tuvan ikkunalle ja nyt se piti siitä. Ja palkitsi minut kukilla. On ihan ihanaa, vaikka haju on aivan hurja.

Normliarjesta poikkeavaa oli traktorin jarrujen kuntoon saattaminen. Ja traktorin ajaminen takapihalle piiloon kateellisten katseilta.

Kevään viimeiset hankinnat puutarhaan on tehty: tomaatit, kesäkurpitsa, mesimarjat ja leikkimökkitarvikkeet. Ylioppilaslahja on hankittu samoin miehen synttärilahja. Poikkeavaa on se, että lahjaa ei ole vielä paketoitu ja synttärit on huomenna.

Kivaa tavallisesta poikkeavaa oli myös retki ystävän kanssa Porvooseen. Ilman lapsia. Kiva päivä. Ja paljon kivoja ostoksia. Olen pari vuotta jo kerännyt köyhän miehen hopeisia kynttilänjalkoja ja nyt löytyi se ensimmäinen. Mahtavaa :)

Ei ehkä kuitenkaan ihan normiviikko. Mutta kiva viikko ja se on kyllä sentään onneksi ihan tavallista.