Olin viikonloppuna huovutuskurssilla. Ja ne välit nukuin. Aika rankkaa oli, vaikkei mitään suurta määrää valmistunut. Vieläkin on jalka ja kädet epäkunnossa. Mutta toipuvat kyllä. Kurssi oli kiva ja ope mahtava. Vaikka mun eväät oli huonot ja kahvi pahaa.

Ainoa etukäteen 'pakollinen' työ, mitä suunnittelin, oli patakintaat. Halusin mustat, koska siinä ei näy uunista tarttuva noki niin kamalan selvästi. Paitsi, että näkyy kyllä. Kuten kuvasta huomaa.

Näissä on käytetty suomenlampaan villaa: yksi kerros harmaata ja kaksi mustaa, koristeet valkoisella. Musta oli värjättyä mustaa, mutta huopui silti hyvin. Nämä on valmistettu kaavan avulla ja yhden kintaan kaava oli korkeudeltaan noin 40 cm. Ja kaksi tietty valmistui yhtäaikaa rullaamalla. Valmiina korkeus on 33 cm, joten kutistui kyllä hyvin. Ja leveydestä lähti vieläkin enemmän.

Näistä tuli hyvät ja tiiviit, eikä päivä paista läpi mistää kohdasta. Nokitahrakin on jo pesty tuosta toisesta pois ja lähti helposti eikä jäänyt mitään näkyvää. Eli onnistuneet hanskat.

Ihan kurssin loppumetreillä tein kokeeksi yhden kukkasen. Tämä  menee lahjavakkaan ja näitä teen varmaan lahjatarkoitukseen lisää - oli sen verran helppo. Että kaikki ketkä tästä osoitteesta joululahjoja tai mitä vaan lahjoja yleensä saavat: laittakaa väritoivomuksia :) Kukka on tehty värjätystä ja värjäämättömästä suomenlampaan villasta käsin ja rullaamalla. Ja kaikki osathan on huovutettu yhteen - mitään ei ole jälkikäteen ommeltu.

Pari muutakin juttua valmistui, mutta ne toisella kertaa, pitää vielä vähän viimeistellä.

Kun pakkailin noita huovutustarvikkeita ja villoja ennen kurssi, järkytyin kun huomasin, että tuota villaa on ihan törkeän paljon. Nyt olisi tarkoitus kerran viikossa tai kahdessa tehdä jotain pientä ja aloittaa joululahjavalmistelut jo kerrankin hyvissä ajoin. Ihan vain siksi, että saisi tuon villavaraston pienenemään viidestä laatikosta vaikka kahteen. Eikä ne laatikot ole todellakaan mitään A4-paperilaatikoita, vaan niin isoja, että yhteen mahtuisi vaikka tiskikone. Huokaus. 25 kiloa lankaa on siis niin pieni määrä kun katsoo tuota villavarastoa. Ja tuossa on vain suomenlampaan villat. Sitten on vielä ne merinot. Huokaus no 2.

Ensin pitää käydä lähellä sijaitsevassa sekatavarakaupassa hankkimassa hyvä alusta, että pystyy läträämään vedellä keittiön pöydän ääressä. Minä kun en osaa huovuttaa ilman, että kaikki paikat kastuu.

Huovutuskurssin lisäksi olen tapetoinut, ommellut, maalannut, tehnyt kirpparilöytöjä, kahvittanut ystäviä ja muistaakseni kävin itsekin jossain kylässä. Nyt pitäisi vain aktivoitua sisustuksien, remonttien ja käsitöiden viimeistelyissä sekä kirppislöytöjen putsaamisessa, että saisin tänne päivityksen aihetta. Ja voi olla, että yksi neuletyökin valmistuu tällä viikolla.