Varmaan enimmäkseen joululahjat on jo aukaistu, joten voisin paljastaa muutaman itse tehdyn lahjan. Tänä vuonna neulottua oli tosi vähän. Syystä että aloitin lahjojen valmistamisen vasta lokakuussa ja kädet ovat nykyään sellaisessa kunnossa, että tahti on hidasta ja usein ei neulominen edes onnistu. Mutta sentään pari neulottua sain valmiiksi.

8317709052_fd961d8858.jpg

Sukat

Lanka: Lang Yarns Jawoll Magic. 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 70 g.

Puikot no 2,5.

Ohje: Tavissukat.

Näiden neulominen alkoi jo lokakuussa ja kesti ja kesti ja kesti. Jälleen kerran on pakko todeta, että ihan perustavissukkien neulominen ei vain ole se juttu. Yhdet perussukat on jälleen puikoilla ja kovin on hidasta niiden eteneminen - ei kiinnosta vähääkään. Jospa nyt viimeinkin oppisin sen, että teen jotain muuta, koska silloin olisi sitä neulomisen iloakin. Toki näiden sukkien valmistumisen jälkeen oli ilo siitä kun nämä ovat minusta aika kivan näköiset ja keksin helposti kenelle ne annan: sille joka toivoi jo viime jouluna ohuita sukkia ja saikin nallepaksuudesta neulotut. Vaikka paketoidessa muistin, että nämä on jo kolmannet sukat lahjan saajalle ihan muutaman vuoden sisällä. Ensin tuli seiskaveikkapaksuus, sitten nallepaksuus ja nyt tämä ohut. Ensi vuonna kenties 15 denierin sukat kaupasta?

8317709874_6fcc8f71eb.jpg

Sukat

Lanka: Seitsemän veljestä Nostalgia. Kulutus 120 g.

Puikot 3,5.

Ohje: Novita sukkalehti malli f.

Näitä olikin ihan eri meininki neuloa kun oli tuo suhteellisen koukuttava neulemalli. Ongelmahan oli se, etten tiennyt lahjan saajan jalan kokoa enkä kysynyt, kun yritin olla niin salainen. Yhdessä neuletapaamisessa tein vähän vertailua omaan jalkaan ja ihan arviosta sitten neuloin jonkin verran isommat kuin olisin itselle tehnyt. Nämä siis menivät neulovalle ystävälle, joka tekee langasta melkein mitä vaan ja varmaan vaikka silmät kiinni. Paitsi ei niitä sukkia. Siksi kehtasin sellaiset tehdä. Toivottavasti tuli sopivat.

Myös yhden huivin ehdin neuloa lahjaksi. Tosin tämän tein jo tammikuussa ja se on esitelty täällä. 

8316662327_466264c335.jpg

Pöllöt

Lanka: Seitsemän veljestä Kantri, Seitsemän veljestä tavis, silmiin ja nokkaan mitälie jämälankoja. Kulutus 70 g.

Koukku no 4.

Ohje tällaiseen löytyy Novita Kesä 2012 lehdestä, nämä tehty ihan jostain ulkomuistista.

Pöllöt nyt eivät olleet varsinaisia joululahjoja, vaan tein ne lapsille muuten. Tai ne piti laittaa jouluaattona kuusen alle lasten löydettäväksi, mutta en jaksanut kovasti panostaa piilotteluun ja niillä on leikitty jo hyvän aikaa ennen joulua. Suuremmassa on täytteenä kilon verran kuivattuja herneitä, pienemmässä puoli kiloa. Nämä on minusta tosi söpöjä ja kuvittelin tekeväni niitä sarjatuotantona kaikille lahjaksi, mutta ei niin laaja sarja vaan suju. Joten ehkä ensi jouluna? Kuka haluaa ja minkä värisiä? Sinistä lankaa minulta ei sitten löydy.

8316661171_d91fcd7cd7.jpg

8317715248_b38e6d1c7a.jpg

Melkein kaikki loput itse tehdyt lahjat ja niiden selostukset ja kuvat löytyvät joulukalenterista: tauluja, viiri, ikkunakoristeita, nappihelmiä, heijastimia, pinni, piikkilankakristallihimmeli, huopakranssi, merirosvolippuja, maatuskoja, enkelin siivet, enkeleitä ja betonikynttilänjalkoja. Viime vuoden viimeisen kalenteriluukun enkeleitäkin meni muutama. Olisi helpompaa jos tekisi kaikille samaa sarjatuotantoa. Tulisi nopeasti eikä tarvitsisi miettiä mikä sopii kellekin. Mutta olisi se aika tylsää. Enkä tiedä kuinka paljon yli kahdeksankymppinen täti ilahtuisi merirosvolipusta. Tai viisivuotias poika sydänviiristä.

Pari pikku lahjaa jäi joulukalenterin ulkopuolelle. Kassi kummitytölle ja huovutettu kukka ystävälle. Kassi on ommeltu vanhasta verhosta ja siihen on silitetty vanhan sanomalehden mainoskuva. Ja huovutettu kukka on tehty - huovuttamalla :D

8317723630_f38b0645c9.jpg

8317722362_75580c5813.jpg

8316667315_9dc02750a0.jpg

Tällaisia itse tehtyjä lahjoja tänä vuonna. Ensi vuonna toisenlaista. Toiveita saa kyllä esittää jos joku edellä luetelluista olisi kiva. Tai sitten joku muu. Ja vaikkei ensi vuoden kalenteri ole vielä esillä, uskon silti, että se joulu on silloinkin. Joten ekat lahjat on jo ostettu ja ekan lahjaneuleen neulominen on aloitettu.