Arki muuttuu aina niin erilaiseksi kun mies on kotona. Kuten taas tällä viikolla. Vaan tarkoitus ei ole valittaa. Se on ihan hyvä ja kiva juttu. Tälläkin kertaa olin tehnyt pitkän työlistan miehelle, että saa viikkonsa mukavasti kulumaan :D

Ehti vaan mokoma tehdä kaikki listan työt jo heti alkuun. Seuraavalle lomalle parin viikon päähän suunnittelin jo pidempää listaa. Mutta voi olla, että se lista jää. Käytiin rautakauppakatsastuksella kun lapset olivat hoidossa ja tehtiin pikainen päätös Toivon huoneen pintaremontista. Kun kerran Tyynekin saa oman huoneen, on vähintään kohtuullista vaihtaa Toivolle tapetit ja lattia. Etenkin kun ne on kamalat ja tosiaan vaihtamisen tarpeessa. Minä pääsen jälleen tapetoimaan ja maalaamaan ja mies suorastaan riemastui lattian vaihtamisasiasta. Tuskin maltan odottaa miehen seuraavaa lomaa.

Yksi miehen tehtävälistalla ollut asia oli eteisen seinälle laitettavat aaltopellit. Sain loistavan ajatuksen laittaa seinälle ison palan aaltopeltiä, jonka päälle tulee lasten ulkovaatteiden naulakko. Isoa palaa ei tullut, koska kaikki saatavilla ollut aaltopelti oli hankien alla ja vain nämä pikkupalat löytyivät helposti. Pellit on pesty, reunat on hiottu ja käännetty, alareunaan laitettu reunanauha, ettei vaatteet repeile. Ruuveilla kiinni seinään ja tuli kiva. Tuskin näitä enää vaihdetaan isompaan.

Vielä pitäisi ratkaista tuo pienen eteisen kengänsäilytyspulma. Omat noin viisi paria mahtuu hyvin tuulikaapin telineeseen ja eteisen kaappiin, samoin miehen kengät, mutta lasten kengät ei. Tuo pieni muovikori riittää nyt kun kenkiä on kolmet. Mutta kun kevät tulee ja pitää olla kaikenlaista vaihtoehtoa, niin ongelma on valmis. Ostin kirpputorilat seinään kiinnitettävän (Ikean) metallitelineen, mutta ei se tuohon käy, koska ovi ei mahdu silloin aukeamaan. Isompi kori, ehkä pyörällinen, on kenties sopiva ratkaisu. Tapettien, maalien ja lattiatarvikkeiden lisäksi lisätään se ostoslistalle.