Etukäteen jo iso kiitos kaikille teille, jotka ovat luvanneet auttaa minua Nipsun metsästyksessä. Jos sen joku jostain putiikista löytää, niin luvassa on muhkea löytöpalkkio :D

Toivonkahdetlapaset.jpg picture by pupupossu

Toivolle olen saanut neulottua kahdet lapaset. Meillä niitä kutsutaan myös nimillä tumpit tai varoset.

Toivonlapasetbeiget.jpg picture by pupupossu

Raitavaroset

Lanka: Wool Neliraita. 100 % villa. Kulutus hiukan alle 20 g.

Puikot no 3.

Ohje: Peruslapaset - ei kummempaa ohjetta.

Woolin neliraita on ehkä näin pienissä neuleissa vähän hölmön näköistä. Toisaalta ei väliä, on ne kuitenkin kiinnostavamman näköiset kuin yksiväriset.

Toivonlapasetmustaraidalliset.jpg picture by pupupossu

Raitavaroset 2

Lanka: Wool, 100 % villa ja Nalle Colori mitenneprosentitnytmenikään. Kulutus hiukan yli 20 g.

Puikot no 3.

Ohje: Peruslapaset - ei ohjetta.

Vaikka tämä ei nyt varsinaista kirjoneuletta olekaan, niin kyllähän siinä kaksi lankaa meni melkein koko ajan ja olipa se alku hankalaa. Varsinkin se oikein-nurin -kohta. Kirjoneuletta olen tehnyt viimeksi nuorena tyttönä jotain 15 vuotta sitten. Silloin olin innokas kirjoneulepuseroiden valmistaja. Jostain syystä tuo innostus jäi noiden vuosien taakse. Näiden lapasten kanssa kahden langan kuljettaminen oli hyvää harjoittelua, jos sitä vaikka taas joskus jonakin päivänä innostuisi.

 

Peukalot olen tehnyt kaikkiin pikkulapasiin. Ensimmäisen kerran peukkulapasia sovitettaessa se sujui hyvin. Ja toisenkin kerran. Tänään taas lapasia ei niihin pikku käsiin saatu sitten millään. Kiukuttivat vain lasta. Mutta kun lapasia laitettiin päähän, tuli ihan hillittömät hepulit.

Lapanenpss.jpg picture by pupupossu