Torstai

Reumatologin tapaaminen. Keskustelua, erimielisyyttä ja yhteisymmärrystä, polven tyhjennys ja kortisonia tilalle, resepti käteen. Näkemiin ja tapaamisiin syksyllä. Sen jälkeen kahville ystävän kanssa. Ja sitten alennusmyyntiostoksille. Runsaasti ostoksia, vaatteita lapsille ja mekko itselle, mutta aika vähän niitä alevaatteita. Paras löytö oli kirpputorilta nukenvaunut ja talvikengät Toivolle. Ostoksilla kiertely ei ihan vastannut sitä lääkärin tänään sitten kävelet mahdollisimman vähän -kommenttia.

Vaunut on aika ihanat ja vaikka ne eivät mihinkään mahdu, olisi ollut hassua jättää ne ostamatta. Varsinkin kun ne oli edulliset ja ehjät ja etenkin samanlaiset kuin minulla pienenä.

Perjantai

Loppiainen ja kuusi pois. Näyttää paljaalta ja valottomalta. Muutama keittiöön hankittu viherkasvi ei oikein korvaa valon puutetta. Mutta vihreän puutteen kyllä. Kasvit eivät todennäköisesti selviä hengissä kesään saakka, mutta tuovat ainakin vähän aikaa iloa.

Kyllä. Muratti se on :D Numero tuhat ja jotain. Ja todennäköisesti siinä on seitti jo viikon päästä, mutta eihän sitä ikinä tiedä.

Lauantai

Lasten serkut tulivat kylään aamulla. Leikkimistä, lumitöitä, pulkkailua, syömistä ja television katselua. Kivaa. Toivo sanoi aamulla, ettei millään malttaisi odottaa ja toinen serkku ei olisi halunnut lähteä kotiin, joten lapsillakin oli varmaan aika kivaa.

Mies ja veljensä kaatoivat pihalta lahon koivun, jota ei vielä tämän talven myrskyt ole saaneet kaatumaan. Nyt ehkä uskalletaan tuoda volkkari takaisin pihalle.

 

***

Toivo on soittanut elämänsä ensimmäisen puhelun kaverilleen ja minun oli hyvin vaikea pidätellä naurua kuunnellessa. Meillä on nyt sellaiset vaunut. Ne on aika uudet vaikka ne on tosi vanhat. Ne on ihan tänään ostettu meille. Ne on kuitenkin aika vanhat ja ne on äidin. 

Tyyne puolestaan on opetellut kalsareiden käyttöä ja sen vuoksi meillä on nykyään kalsarit joko Tyynen jalassa, Tyynen jalassa sukkahousujen päällä, Tyynen nilkoissa, keittiön lattialla, eteisen lattialla tai millä tahansa lattialla tai pöydällä.