Vuoden eka valmistunut neule on sama kuin viime vuoden vika eli Revontulihuivi.

Revontulihuivi

Lanka: Virolainen villa, pikkujoulupaketista saatu. 100% villa. Kulutus 100 g.

Puikot no 5.

Ohje:Ullaneule/Revontulihuivi.

Tein ohjeesta vain kaavion 2 loppuun, ettei tulisi ihan liian iso. Eikä tullut. Tässä villavyyhdissä näytti nuo väriraidat olevan sen verran leveitä, ettei niitä tullut kovin montaa tähän huiviin. Mutta ihan kivalta näyttää. Se ainakin tuli testattua, että vartin liotus hiustenhoitoaineessa ei riitä karheuden vähentämiseksi. Seuraava huivi liotetaan pidempään. Vielä en ole päättänyt, että pidänkö itse vai laitanko lahjavarastoon. Ensin varastoin huivin ja päätän myöhemmin - viimeistään ennen ensi joulua.

Tästä ylijääneet langat lahjoitin pois, joten alkuvuoden langanmiinustus on suurempi kuin huiviin kulunut lanka. Sillä en vielä ole ostanut yhtään.

Seuraavaksi jatkan erästä huhtikuussa kolme vuotta täyttävää villatakkia. Kiinnostus sen tekemiseen lopahti heti alussa hihojen ja yläkaarrokkeen jälkeen ja on pysynyt pois aina tähän päivään saakka. Nyt en malttaisi ollenkaan laskea työtä käsistä, joten tehdään nyt kun innostusta on. Tarkoitus on saada takki valmiiksi ennen sen kolmevuotissynttäriä.

***

Tänään kävin työterveystarkastuksessa kun kerran kutsu tuli. Terve olen. Ja jos ihan vähän saan kehuskella, niin kolesteroliarvot on niin hyvät, etteihän sellaisia voi oikeasti olla kellään - kuten minulle sanottiin. Hb:t, punasolut ynnä muut olivat sitten jotain ihan järkyttävän huonoa. Mutta sehän nyt ei ollut mitenkään uutta eikä erilaista.

Onnistuneen työterveyshoitajalla käynnin jälkeen palkitsin itseni ostamalla vaaleanpunaisen kupin. Ihan vain siksi, että saan Tyynen synttärikemujen vaaleanpunaiset makeiset tarjolle tarpeeksi arvokkaan väriseen astiaan.