Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänä vuonna mennään säästäväisellä linjalla lahjojen suhteen. Kaikki aikuisten lahjat olen tehnyt itse jo olleista tarvikkeista ja joukkoon mahtuu pari kierrätettyä. Lapsille tosin on ostettu uusia, mutta omille on tulossa myös muutama kierrätyslahja.

Vaikka olen sitä mieltä, että itse tehdyt lahjat on niitä kaikkein arvokkaimpia, varsinkin jos ne on tehty ajatellen vastaanottajaa. Toki myönnän valmistaneeni myös lievää sarjatuotantoa tänä(kin) vuonna, mutta silti jokainen sarjasta on erilainen ja tehty vastaanottajaa ajatellen. Ja tietty jos laskee hinnan työtunneille, nousee arvo pilviin :)

Viime vuosina en ole enää kovin innokkaasti hankkinut uusia joulukoristeita, koska koristeet ovat niin vähän aikaa esillä ja poden jonkinlaista joulukoristeähkyä. Joulukuuseen olen kyllä joka vuosi ostanut uuden koristeen. Meidän kuusessa on kaikki koristeet erilaisia.

Ja koska tämä joulu on säästöjoulu, askartelin tämän vuoden koristeen itse.

Vanhan puupallon päällystin paperisuikaleilla ja kiiltokuvalla. Ne on liimattu aivan tavallisella paperiliimalla. Päälle sivelin kimalleliimaa. Naru vielä reiän läpi ja solmut päihin niin koriste on valmis.

Tämä oli helppo askartelu myös lapselle. Toivo liimasi omaansa erilaisen kiiltokuvan, että erotetaan kumpi on kumman tekemä.

***

Meillä on vessan valokatkaisija ollut varsin hankalakäyttöinen. Se on ollut hurjan ylhäällä, eikä etenkään lapset ole ylttyneet siihen. Sähkömies kävi laittamassa jakorasian ja pidemmän johdon. Samalla vaihdettiin kytkin uuteen kivemman näköiseen. Tällaiset on tarkoitus vaihtaa joka huoneeseen yläkerrassa. Nyt ylttyy ainakin neljävuotiaat laittamaan valon päälle.