Reilu viikko pois kotoa ja puutarhassa on tapahtunut hurjasti kasvua. Kukissa, pensaissa, ruohossa ja etenkin rikkaruohossa. Sen verran pihalla on uusia paljaita istutusalueita, että näytti kotiin tullessa rumalta. Kolme päivää urakoin ja nyt on kaikki kitketty ja siistiä on. Ainakin hetken. 

Koko lomaviikkoon ei satanut ja ystävä, joka hoiti kissat ja kastelut oli saanut uurastaa. Mutta hyvin uurasti. Ruusupavut olivat hienon näköisiä (tässä kuvassa hieman nuupahtanut, sillä minä olin laiska kastelussa) ja keijunmekko kiipeili jo lyhdyissä.

Preeria-angervot ovat kukassa ja tuoksu on aivan ihana. Pallohortensiat ovat auenneet, samoin malvikki kukkii yllättävän runsaasti, vaikka on hyvin varjoisessa paikassa. Kauniit laukat olivat loman aikana auenneet ja nyt harmittaa kun en muistanut kirjata niiden oikeaa nimeä itselleni muistiin.

Melkein kaksi vuotta sitten vaurioitunut kupla otettiin vajasta ulos ja kattoa kohotettiin ylös tunkilla. Lasinsirpaleet imuroitiin. Kupla ei pettänyt, vaan lähti käyntiin. Se ajettiin varastoon jälleen odottamaan katon korjaamista. Mietittiin, että joutuukohan se odottamaan niin kauan, että Toivo on se, joka auton korjaa. Toivottavasti ei. Kuplaa tuli kovasti ikävä kun sitä siinä pihalla siliteltiin ja taputeltiin. Äitiiiii. Minä olin kuplan kyydissä kun isi ajeli sillä pihalla edestakaisin.

Tehtiin pikavisiitti minun kotipaikalleni kun haettiin sieltä kattotiiliä yrittimaan aitaa varten. Otettiin sieltä vintiltä minun mummon vanha rukki - olin luvannut sen Toivolle. Ja ihan vähän kiinnostaa itseäkin, jos sen saisi kuntoon ja joskus ehtisi opetella käyttöä. Näytti myös kiinnostavan Tyyneä. Tosin sen tämänhetkinen säilytyspaikka ulkona ei edesauta rukin kuntoon tulemista. Niin ja Toivolle lupasin sen sen takia kun Minä haluaisin oman rukin, että saisin kehrätä lankaa niin voisin ommella äidille hameen.

Löydettiin sieltä metsän keskeltä romuläjä, jossa näytti enimmäkseen olevan vanhoja auton renkaita ja jätesäkkejä. Jätesäkkien sisällön kanssa en halua olla missään tekemisissä. Löytyi sieltä aarteitakin. Ruosteisia peltipönttöjä pihan kaunistukseksi. 

Romukasa täytyy tutkia vielä tarkemmin joku toinen kerta. Sinne jäi odottamaan ainakin vyyhti ruosteista piikkilankaa ja rautainen lumikola - ruosteinen sekin. Mutta vanhan ulkorakennuksen seinustalla piilossa oli vanha fillari. Aivan aarre. Näyttää olevan vielä ajokuntoinenkin kunhan kumit vain uusii ja vähän ketjuja rasvaa. Toistaiseksi se odottaa kunnostamista omenapuun alla. Rukki on Toivon ja polkupyörä on Tyynen. Tyyne saa lainata rukkia kun kysyy luvan. Minä saan ajella Tyynen pyörällä. Että näin. Ja mitä Tyyne siihen. Pyörä. Pyörä. Pyörä. Kukki. Pyörä.Toivo. Isi. Äiti. Pyörä.

Ja leikkimökin valmistuminen etenee hurjaa vauhtia. Lomareissu jälkeen siihen on ilmestynyt lattia ja katto. Huomenna kattohuopa pääsee paikalleen ja sen jälkeen terassin lattia. Harmittava laskuvirhe tapahtui lattia- ja kattolaudoissa. Yli jäi kokonainen yksi lauta. Sille pitäisi keksiä nyt jotain järkevää käyttöä.