Eilen kävin ostamassa viimeisen joululahjan. Ei se mikään pakollinen hankinta ollut, mutta kun halusin vielä sen yhden hankkia. Kävin viemässä paketin ystävälle ja sain kassillisen lahjoja tilalle. Kun pääsin kotiin, leivoin piparit ja söin osan taikinasta. Illalla koristeltiin kuusi. Toivo pelkäsi sitä hiukan.

Tänään Toivo uskalsi jo koskea kuuseen, mutta veti sormen kiireesti pois. Kävimme pikaisesti äidillä viemässä joululahjat ja katsomassa mitä kuuluu. Kävin myös verikokeessa ja hakemassa valokuvaamosta Toivon kuvan. Sitten leivoin torttuja. Toivon kummi kävi äitinsä kanssa teellä ja vaihdoimme paketteja. Iltapäivällä leivoin suklaakakun, tein luumurahkan, makaronilaatikon ja rosollin. Mies kävi viemässä kolmeen paikkaan lahjakassit. Naapurin poika piipahti meillä iltasella. Kun suljen tämän koneen aloitan neulomaan Revontuli-huivia.

Huomenna on jouluaatto. Meillä syödään, juodaan ja avataan lahjat. Haudoilla käydään ja saunassa myös. Joulupukki ei tule vielä tänä vuonna. Ensi vuonna sitten.

Joulupäivänä äiti tulee meille ja suunnitelmissa on myös pulkkailua ulkona.

Tapaninpäiväksi ei ole mitään suunnitelmia. Ehkä käymme jonkun sukulaisen luona kahvilla. Tai sitten joku käy meillä.

Rauhallista joulua.