Kulunut viikko oli täällä päin koulujen syyslomaviikko. Eli lasten harrastukset sekä eskari oli lomalla. Etukäteen kyselin Toivolta, mitä haluaa ihka ensimmäisellä lomallaan tehdä. Toivo tahtoi käydä Ikeassa ja tehdä betonisieniä. Ikeassa ihan varmasti sen takia, kun siellä on se kiva leikkipaikka ja betonisienistä ollaan puhuttu koko syksy. Ikean reissu toteutui, betonisienet jäivät tehtäväksi myöhemmin.

Ikeassa käväistiin koko perhe muutaman ystävän kanssa - eri kyydeillä tosin, kun meidän autoon ei meidän perheen lisäksi mahdu kuin ostokset. Kovin runsaat nekään eivät olleet: kynttilöitä, verhotanko, leivonta-alusta ja sen sellaista yleistä kodin pikku tavaraa. Pikkuisen tavattiin loman aikana muitakin ystäviä, käytiin pari kertaa leikkipuistossa ja ulkoiltiin aina kun mahdollista. Tai ainakin lapset passitin ulos aina kun mahdollista. Ja kyllähän ne sinne mielellään menivät - alkuviikolla oli vielä lumenrippeitä ja loppuviikolla vesilätäköitä. Tämän lisäksi ollaan askarreltu Toivon synttäreitä varten ja vähän muutenkin, leivottu piparkakkuja ja rakenneltu Legoja. Oikein kiva loma meidän kaikkien mielestä.

Tätä lomaa on kuitenkin ehkä eniten leimannut tuvan remontin valmistuminen siihen pisteeseen, että saatiin sinne huonekalut. Alkuviikolla mies hioi lattian ja keskiviikolla maalasi sen ja loppuviikolla ollaan pesty ja pyyhitty huonekaluja ynnä muita tavaroita ja viety niitä paikoilleen. Tapetit puuttuvat edelleen ja uunin edestä laatoitus. Mutta Toivon synttäribileet ja niiden valmistelu on nyt prioriteetissa ykkösenä, joten aloitan tapetoimisen, kunhan juhlat on juhlittu. Parasta on kuitenkin se, että voidaan nyt olla tuvassa ja siellä on valoa, kun on uusi ikkuna. Ei tarvitse vieraiden kanssa istuskella lasten huoneen lattialla tai pikkiriikkisessä keittiössä. Nyt on tilaa.

No joo. Puuttuu sieltä vielä kaikki sähkörasiat ja lämpöpatterikin odottaa putkimiehen käväisyä, ovesta puuttuu helat, ilmanvaihtoputki sojottaa ylipitkänä, puhumattakaan kaikkien mahdollisten listojen puuttumisesta. Kaikkea sellaista pientä. Mutta nyt siellä voi sentään olla ja tehdä. Ja siellä voi järjestää ne synttäribileet.

10518410355_4855de57d4.jpg

10518472175_37a7dae768.jpg

10518572334_784dfc3e70.jpg

10518572364_8b080b538c.jpg