Hiukan ompeluita seuraavassa. Näistäkin toinen on ollut valmis pitkään, mutta ei silitetty. Ja toisesta puuttui vain napit. Nyt on silitetty ja napit laitettu. Joten valmista on. Ei mitään huippumonimutkaisia ompeluita. Oikeastaan erittäin yksinkertaisia ja helppoja. Siis tylsiä tehdä.

Hame1.jpg picture by pupupossu

Ensin ihan perushame. Tästä piti tulla tunika ja sen ensin ompelinkin. Mutta se oli aivan järkyttävän näköinen mun päällä. Mallissa oli muotolaskoksia rintojen kohdalla ja tietenkin tällainen tönkkö kangas ja muotolaskokset rintojen päällä saivat rinnat näyttämään pari kuppikokoa isommilta kuin ne ovat. Ja sitä en tietenkään halunnut kun ne on muutenkin tällä hetkellä isommat kuin normaalisti. Ei onnistunut korjaaminen ja melkein jo heitin koko tekeleen pois. Mutta kun tuo kangas oli minusta niin kivaa en raaskinut. Joten tein lyhyen hameen siitä tunikan helmaosasta. Ja koska suututti tunikan epäonnistuminen meinin siihen halpaan, mitä en ole koskaan tehnyt. Eli hame on ihan kuminauhavyötäröllä. Aika kamala. Varmasti vaihdan kuminauhan vetoketjuun ja muotolaskoksiin. Kangas on pellavaa.

Mekko2.jpg picture by pupupossu

Olkainmekko puuvillakankaasta. Tästä nyt ei ole oikein mitään kerrottavaa. Ihan perusjuttu. Ja kymmenen minuutin päälläolon jälkeen sen päälle jo joku pulautti. Mutta siitä huolimatta en aio pestä sitä heti. Tästä tykkään.

Mekko3.jpg picture by pupupossu

Niin ja tietenkin kankaat on pesty ennen ompelemista.

Itsestä on vaikea ottaa kuvia. Mies oli sahaamassa viikonloppuna kaadettua koivua. Ja tietenkin kameran akkukin tyhjeni kuvauksen aikana. Joten valittavana oli vain pari kuvaa. Kyllä kai näistä jotain selvää saa.

Kestositeitä olen myös valmistanut urakalla. 14 kpl pikkuhousunsuojia ja 8 kpl siteitä. Pikkuhousunsuojat on kaksinkertaisesta flanellista. Siteissä flanellikerroksia on neljä ja osassa on myös yksi PUL-kerros. Kaikissa tarrakiinnitys. Ompelin tai oikeastaan saumasin nämä uudella kaavalla, joten en tiedä miten toimii käytännössä. Eli onko pahan tuntuisia vaiko eikö. Kaava on itse piirretty. Kuukautisiahan mulla ei ole ollut kohta vuoteen, mutta eiköhän ne jossain vaiheessa ala, että pääsee kokeilemaan näiden toimivuutta.

Kestositeet.jpg picture by pupupossu

Kyllä osaa olla flanelleissa eroja. Eurokankaan palalaarista ostetut flanellit ovat vielä aivan kuin uusia. Sen sijaan Kestovaippakaupasta tilatut flanellit ovat menneet jo parin pesun jälkeen aivan nyppyläisiksi ja nukkaisiksi. Nämä havainnot siis vaipoista ja liivinsuojuksista. Mutta enhän ole noudattanut pesuohjeitakaan. Pesty on 60 ja 90 asteessa ja vielä rumpukuivattu päälle. Mutta kun Eurokankaan halppisflanellitkin ovat pysyneet hyvinä, vaikka ovat kokeneet samat käsittelyt. Ei kai sillä ole kovin suurta merkitystä side- tai vaippakäytössä, mutta olisi kiva, että kalliskin flanelli pysyisi siistin näköisenä kun kerran halpakin pysyy.